Buitenland
VS vallen tien drones aan in West-Jemen

De Verenigde Staten hebben in West-Jemen tien drones aangevallen die de Houthi’s op het punt stonden te lanceren, meldt CBS News. De zender baseert zich daarbij op informatie van een hoge Amerikaanse defensiefunctionaris in Bahrein.

ANP

„Een hoge defensiefunctionaris in Bahrein vertelde ons zojuist dat F-18-gevechtsvliegtuigen tien minuten geleden tien onbemande drones in West-Jemen hebben gebombardeerd die zich aan het voorbereiden waren om te lanceren”, schreef Norah O’Donnell, hoofdredacteur van CBS Evening News, op X.

Eerder woensdag zei het Amerikaanse leger een raket van de Houthi’s vernietigd te hebben die klaarstond om afgevuurd te worden vanuit Jemen en een potentiële bedreiging vormde voor Amerikaanse vliegtuigen.

De rebellen zeiden zelf „meerdere” raketten te hebben afgevuurd richting het Amerikaanse oorlogsschip USS Gravely. Het Amerikaanse commandocentrum CENTCOM had uren daarvoor melding gemaakt van één antischeepsraket. Die kwam uit een deel van Jemen dat onder controle staat van de Houthi’s en werd door de USS Gravely uit de lucht geschoten.

De Houthi’s voeren sinds het begin van de oorlog tussen Israël en Hamas aanvallen uit op schepen op de Rode Zee en de Golf van Aden. Aanvankelijk werden alleen vaartuigen met een Israëlische link getroffen. Amerikaanse en Britse schepen zijn ook doelwitten omdat de VS en het Verenigd Koninkrijk Houthi-doelen hebben aangevallen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer