Buitenland
Rusland en Oekraïne melden allebei droneaanvallen

Rusland en Oekraïne zeggen allebei in de nacht van maandag op dinsdag het doelwit van droneaanvallen te zijn geweest. Rusland zegt 21 Oekraïense drones te hebben neergehaald. Kyiv maakt melding van 35 Russische drones, waarvan er 15 zouden zijn neergeschoten.

ANP

Het Russische ministerie van Defensie verklaart dat de Oekraïense drones actief waren bij de Krim en de regio’s Belgorod, Brjansk, Kaloega en Toela. De twee eerstgenoemde regio’s grenzen aan Oekraïne, de laatste twee liggen tussen Oekraïne en Moskou in. Er is geen informatie gedeeld over schade of slachtoffers.

Oekraïne zegt Russische drones te hebben neergehaald in onder meer de regio’s Kyiv, Charkiv, Mykolajiv en Soemy. Ook melden Oekraïense autoriteiten dat de Russische strijdkrachten twee raketten hebben afgevuurd. Volgens de luchtmacht hadden de drones het gemunt op infrastructuur voor brandstof en energie, militaire faciliteiten en burgerfaciliteiten in de buurt van het front. De gevolgen van de Russische aanvallen zijn niet bekend.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer