Binnenland
Nog een aanhouding in zaak dood 84-jarige man uit Kampen

De politie heeft een tweede verdachte aangehouden in het onderzoek naar een dode 84-jarige man uit Kampen. Het gaat om een 22-jarige man, die wordt verdacht van betrokkenheid bij het overlijden van de Kampenaar.

ANP

De bejaarde man werd op 18 oktober dood in zijn woning aan de Buiten Nieuwstraat gevonden. Omdat de politie een misdrijf vermoedde, werd een groot rechercheteam op de zaak gezet. Vorige maand hield de politie in de zaak al een 22-jarige man uit Curaçao aan in Schiedam.

De tweede verdachte kon aangehouden worden tijdens acties op dinsdag in Kampen en Rotterdam. Hij wordt ook verdacht van betrokkenheid bij een gewelddadige woningoverval in Epe. Vorige maand deed de politie ook al doorzoekingen in meerdere panden in Schiedam en Kampen.

De bejaarde Kampenaar was in de landbouwsector en in de plaatselijke politiek een bekend figuur. Hij was oprichter en jarenlang voorzitter van het CDA in Kampen. In de landbouw had hij een reeks bestuursfuncties. Hij was op maandag 16 oktober voor het laatst gezien toen hij een café bezocht in de straat waar hij woonde.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer