Binnenland
Gevangene in kliko en ijsblokjes van de Noordpool

Restaurantbezoekers in de Verenigde Arabische Emiraten krijgen op afzienbare termijn geen ijs uit de diepvriezer in hun cocktail, maar klontjes die rechtstreeks van de Noordpool komen.

Redactie Achterkrant Noordpoolijs
Een gedetineerde heeft geprobeerd te ontsnappen via een kliko. beeld AFP, Alain Jocard
Een gedetineerde heeft geprobeerd te ontsnappen via een kliko. beeld AFP, Alain Jocard

Dat is althans het plan van het Groenlandse bedrijf Arctic Ice, zo meldde Trouw vorige week. Het ijs wordt per schip van Groenland naar het rijke oliestaatje gebracht. Arctic Ice belooft een unieke smaak doordat er duizenden jaren oude ijsrotsen met een „pure en mythische” geschiedenis worden gebruikt.

Vloer stort in

In Italië zijn dit weekeinde dertig mensen gewond geraakt toen tijdens een trouwfeest de vloer opeens instortte. Ze waren aan het dansen in een oud klooster in Toscane toen het misging. Vijf mensen liepen ernstige verwondingen op. Volgens de autoriteiten waren er ongeveer zestig mensen aanwezig op de eerste verdieping van het vijftiende-eeuwse klooster in Pistoia, waar ze plotseling een etage naar beneden vielen.

Bellende gevangenen

Door een blunder op een van de zwaarst beveiligde afdelingen in de gevangenis van Krimpen aan den IJssel kon een gedetineerde onbeperkt en ongecontroleerd bellen met de buitenwereld. Dat meldde het AD dit weekeinde. Het ging om een vluchtgevaarlijke verdachte, die wordt gelinkt aan het netwerk van Ridouan Taghi en om die reden juist in een extra streng gevangenisregime was geplaatst. Het voorval zou vorige maand hebben plaatsgevonden.

Ontsnapping per kliko

Een gedetineerde van de penitentiaire inrichting in Alphen aan den Rijn heeft vorige maand geprobeerd om via een vuilcontainer te vluchten. Hij had zich op 24 december verstopt in de kliko met behulp van een medegedetineerde. Bij de telrondes en het insluiten had het personeel niet door dat de gedetineerde niet in zijn cel zat, meldde de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) maandag. Bij de telronde een dag later hadden medewerkers van de PI door dat de man vermist werd. Het is de man niet gelukt van de afdeling af te komen. Beide gedetineerden kregen een sanctie.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl
Meer over
Achterkrant

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer