Buitenland
Sunak en Zelensky ondertekenen veiligheidsovereenkomst

De Britse premier Rishi Sunak en de Oekraïense president Volodymyr Zelensky hebben in Kyiv een handtekening gezet onder een veiligheidsovereenkomst. Daarin staat dat de Britten de Oekraïners blijven helpen, onder meer op het gebied van inlichtingen, cyberveiligheid en medische en militaire trainingen.

ANP

De veiligheidsovereenkomst legt de samenwerking tussen de twee landen vast en versterkt deze. Sunak kondigde verder aan dat het Verenigd Koninkrijk Oekraïne komend jaar met 2,5 miljard pond (2,15 miljard euro) helpt. Dat is een stijging van 200 miljoen pond ten opzichte van zowel 2022 als 2023.

Het bezoek komt nu de oorlog tussen Oekraïne en Rusland bijna twee jaar duurt en de steun uit de Verenigde Staten en de Europese Unie hapert. „Onze tegenstanders over de wereld geloven dat wij niet het geduld en niet de middelen hebben voor lange oorlogen. Als we nu wankelen, moedigen we niet alleen niet alleen Poetin aan, maar ook zijn bondgenoten in Noord-Korea, Iran en elders”, aldus de Britse premier. Hij benadrukte dat zijn land Oekraïne op de lange termijn blijft steunen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer