Binnenland
Paar dagen geen ponten naar Buiksloterweg in Amsterdam-Noord

De komende twee of drie dagen varen er geen ponten tussen Amsterdam Centraal en Buiksloterweg in Amsterdam-Noord. Door een nog onbekend oorzaak zijn de kettingen van de ponton dat aan de wal vastzit afgebroken. De aanlanding is zo beschadigd dat aanmeren niet mag van de autoriteiten, meldt stadsvervoerder GVB.

ANP

Eerder werd gedacht dat het kwam door een sinkhole, omdat er een gat zichtbaar was onder de afgerukte afdekplaat. Dat blijkt niet het geval, meldt de GVB woensdagmiddag.

Het herstel zal een paar dagen duren. Tot die tijd zal het veer dat normaliter naar de Buiksloterweg vaart, omgeleid worden naar het IJplein.

Ook heeft het GVB vijf ponten uit de vaart gehaald, omdat die schepen technische problemen hebben. Daardoor vaart de F9-verbinding (Sporenburg-Zeeburgereiland) niet. Reizigers kunnen gebruikmaken van de Amsterdamsebrug. Waarschijnlijk kan een van de schepen vrijdag weer worden ingezet. Het herstel van de vier andere ponten duurt ongeveer twee weken.

Eerder werd al bekend dat reizigers naar Amsterdam-Noord niet de metrolijn 52 (Noord/Zuidlijn) kunnen nemen. Dit vanwege het herstel na een gesprongen waterleiding aan de Sixhavenweg. Woensdag rijdt de metro niet naar de haltes Noorderpark en Noord. Donderdag waarschijnlijk ook niet. Tot de metro hersteld is, rijden er pendelbussen tussen Amsterdam Centraal en Noord.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer