Mens & samenlevingDigitale media
Japans leren in de bus; apps die je wijzer maken

Wachtende mensen kijken bijna altijd naar hun telefoonschermpje. Scrollend door filmpjes die lege tijd vullen. Een poging om het doelloze vermaak in te wisselen voor apps die slimmer maken.

beeld iStock
beeld iStock

Instagram, TikTok, YouTube en Snapchat zijn populaire apps om tijd mee te doden. Deze sociale media kunnen op een goede manier gebruikt worden, maar de praktijk is meestal anders. De platforms zijn verslavend, ze geven de gebruiker een grotere kans op een depressie, de concentratie neemt erdoor af en de schoolprestaties gaan naar beneden.

Het kan ook anders. Bijvoorbeeld door tijdens de dagelijkse busrit het geheugen te trainen. Of een nieuwe taal te leren. En wat te denken van het uit het hoofd leren van Bijbelteksten of hele hoofdstukken uit de Bijbel?

Het trainen van je hersenen maakt niet alleen slimmer, het helpt ook om scherp te blijven. Dat hersenen verouderen is niet te voorkomen, maar de veroudering is wel uit te stellen. En een app gerelateerd aan de Bijbel zou zomaar tot zegen kunnen zijn.

De keuze aan educatieve apps is enorm.

Populair zijn het onder de knie krijgen van Japans, programmeren, het kunnen herkennen van planten en het bijbrengen van de eerste beginselen van pianospelen. De meeste van deze apps zijn gratis, al dan niet met storende reclame. Voor een uitgebreidere versie moet vaak betaald worden. Nederlandstalige applicaties zijn ruim voldoende voorhanden.

Zo is er voor ieder die zichzelf wil uitdagen genoeg te kiezen.


RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer