Binnenland
Eerste officiële ijsdag laat nog op zich wachten

De eerste officiële ijsdag van de winter laat nog op zich wachten. In De Bilt steeg de temperatuur maandagmiddag tot een halve graad boven het vriespunt. Het is nog maar de vraag of er deze vorstperiode een ijsdag komt. Dinsdag is er nog een kans, maar volgens Weeronline wordt het dan „een dubbeltje op z’n kant”.

ANP

Voor een officiële ijsdag moet het in De Bilt op het hoofdstation de hele dag blijven vriezen. Dinsdag wordt het ook koud, maar de zon laat zich dan goed zien. Woensdag wordt het naar verwachting 1 graad boven nul en de dagen daarna loopt de teller op tot 4 graden overdag.

Lokaal blijft het maandag waarschijnlijk wel de hele dag vriezen, vooral in het zuidoosten komt het daardoor tot lokale ijsdagen. Daarvan zijn er deze winter al een paar geweest. De eerste was op 30 november en ook op 1 december was er regionaal sprake van een ijsdag.

Met het huidige klimaat zijn drie tot elf lokale ijsdagen normaal. In De Bilt zijn het er over het algemeen zes. Er is nog nooit een winter geweest waarbij het op geen enkel KNMI-meetpunt tot een ijsdag kwam.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer