Binnenland
Hardinxveld-Giessendam niet blij met locatie nieuw azc Sliedrecht

De gemeente Hardinxveld-Giessendam is „teleurgesteld” over de locatie die de gemeente Sliedrecht heeft gekozen voor een nieuw asielzoekerscentrum (azc). Het azc moet aan de Zwijnskade in Sliedrecht-Noord komen, vlak bij de gemeentegrens. „Vanuit het oogpunt van veiligheid, zorg, bereikbaarheid en de bouwlocaties in de directe omgeving, is de keuze onbegrijpelijk”, laat de gemeente vrijdag weten.

ANP

Volgens burgemeester Dirk Heijkoop van Hardinxveld-Giessendam zijn er verschillende gesprekken gevoerd met de gemeente Sliedrecht, maar konden beide gemeentes niet tot overeenstemming komen over de locatie. „Het afwegingskader van de gemeente Sliedrecht is gebaseerd op ruimtelijke argumenten vanuit het perspectief van de ontwikkelaar van Sliedrecht-Noord. Hierin is het perspectief van de ruimtelijke ontwikkelingen in Hardinxveld-Giessendam niet meegenomen”, aldus Heijkoop. „De bezwaren en zorgen die wij als gemeente hebben meegegeven, zien wij niet terug in deze definitieve beslissing.”

Het AD meldt dat de gemeente Sliedrecht een deal heeft gesloten over de opvang van asielzoekers en het huisvesten van statushouders. Het azc in Sliedrecht moet volgens de krant plaats bieden aan 250 vluchtelingen, 150 meer dan de gemeente eigenlijk zou moeten opvangen. Alblasserdam zou in ruil hiervoor minder asielzoekers hoeven opvangen, maar zorgt wel voor woningen voor een deel van de Sliedrechtse statushouders. Bij de gemeente Sliedrecht was vrijdag geen woordvoerder meer bereikbaar voor commentaar.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer