Buitenland
Veertig huizen beschadigd door windhoos in België

Een windhoos heeft woensdagmiddag in twee Belgische dorpen grote schade veroorzaakt. Volgens Belgische media zoals De Morgen en Het Laatste Nieuws zijn veertig woningen en een camper in Onze-Lieve-Vrouw-Waver en Putte vernield. Niemand raakte gewond.

ANP

De windhoos trok rond 16.30 uur door het gebied. Beelden van hoe verschillende daken worden losgerukt en de windhoos een spoor van vernieling trekt, zijn te zien op websites van Belgische kranten. Een toegangsweg tussen twee dorpen werd versperd door een van de losgeslagen daken, in Putte sloten hulpdiensten een straat af vanwege brokstukken op straat.

Twee huizen hebben dermate veel schade opgelopen dat ze onbewoonbaar zijn verklaard, meldt de plaatselijke gemeente. De bewoners hebben onderdak gevonden bij familie. Ook tuinhuizen en de begraafplaats in Putte zijn vernield. De gemeente verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met het opruimen van de rommel.

Volgens de woordvoerder van de brandweer is er materiële schade over een afstand van 2 tot 3 kilometer, meldt De Morgen. De politie vraagt automobilisten het dorpscentrum van Onze-Lieve-Vrouw-Waver voorlopig te mijden. Weerdienst Noodweer Benelux zegt dat de windhoos mogelijk veroorzaakt is door de passage van een zogeheten supercel, het zwaarste type onweersbui, in het gebied.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer