Binnenland
Slachtoffer dodelijke schietpartij Geleen was 55-jarige inwoner

De man die zaterdagavond in Geleen werd neergeschoten en later in het ziekenhuis overleed, was een 55-jarige man uit die Limburgse stad. Dat maakte de politie zondag bekend. De dader is nog steeds spoorloos. De politie heeft een grootschalig team van 25 rechercheurs op de zaak gezet.

ANP

De eerste meldingen van de schietpartij op de Markt in Geleen kwamen zaterdagavond rond 17.20 uur binnen. Maar mogelijk deed het incident zich al iets eerder voor, aldus de politie.

Het zwaargewonde slachtoffer werd ter plekke gereanimeerd en naar het ziekenhuis gebracht, waar hij niet veel later aan zijn verwondingen overleed.

De vermoedelijke dader is mogelijk in een donkerkleurige auto gevlucht. De politie houdt het voor mogelijk dat deze auto via de Rijksweg naar de autosnelweg A76 is gereden.

De politie is op zoek naar getuigen. En dan met name naar iemand, die kort voor de schietpartij op de hoek van de Markt bij het gemeentehuis bij een lantaarnpaal stond. Deze persoon zou mogelijk de vluchtauto van de verdachte gezien hebben. Verder is de politie op zoek naar mensen die mogelijk foto’s, filmpjes of dashcambeelden hebben gemaakt.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer