Rooms-katholieke toeristenkapel Domburg dicht
De rooms-katholieke Mariaparochie op Walcheren sluit de Willibrordkapel in Domburg, die als toeristenkerk in gebruik was. Redenen zijn het tekort aan vrijwilligers, de beschikbaarheid van voorgangers, de snel teruglopende inkomsten en de financiële situatie van de parochie.
In juli werd nog het 90-jubileum van de kapel aan de Badhuisweg gevierd. De geschiedenis van de toeristenkerk hangt nauw samen met de ontwikkeling van Domburg als badplaats. Vanaf 1880 trok de arts Johann George Metzger patiënten uit heel Europa, onder wie vele rooms-katholieken, naar Domburg met zijn therapie van gezonde lucht, baden in zee en diverse kuren. Middelburg bleek te ver weg voor veel badgasten die een eucharistieviering wilden bijwonen. In 1898 werd daarvoor een houten kerkgebouwtje in gebruik genomen, dat in 1933 werd vervangen door de Willibrordkapel. Omdat veel toeristen Duitsers waren, gingen ook priesters uit Duitsland voor.
In de kapel werd elke zaterdagavond een mis of communieviering gehouden. In juli en augustus waren er bovendien diensten op zondagochtend. Ook waren er vieringen met Pasen en Kerst.
Het parochiebestuur overlegt met het bisdom Breda en de gemeente Veere over herbestemming van de kapel. Eerder werden op Walcheren al de toeristenkerken in Zoutelande en Vrouwenpolder gesloten. De toeristenkerk in Dishoek, de Emmaüskerk, blijft in het vakantieseizoen geopend.