Binnenland
Brand in loods zadenhandel Moerkapelle onder controle

In een loods van een zadenhandel in het Zuid-Hollandse Moerkapelle heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een grote brand gewoed. Een brandweerman is lichtgewond geraakt nadat hij ongelukkig ten val kwam en is naar het ziekenhuis gebracht. Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio maakt hij het „naar omstandigheden” goed. Drie woningen in de buurt van het bedrijf aan de Bredeweg werden uit voorzorg ontruimd. De bewoners konden later in de nacht terugkeren naar hun woningen.

ANP

De brand brak even na middernacht uit. De brandweer rukte met vele voertuigen uit om de grote brand te bestrijden en wist te voorkomen dat het vuur oversloeg naar omliggende gebouwen. In de loop van de nacht werd een kraan ingezet om het pand, dat als verloren beschouwd kan worden, uit elkaar te trekken om makkelijker bij de vuurhaard te komen. Bij de brand kwam veel rook vrij en de veiligheidsregio verspreidde een NL-Alert. Omwonenden in de omgeving van Moerkapelle en Boskoop die last hadden van de rook werden opgeroepen deuren en ramen te sluiten en de ventilatie uit te schakelen. Ten tijde van het uitbreken van de brand was niemand aanwezig in de loods.

Rond 04.45 uur was de brand onder controle. De brandweer verwacht nog urenlang bezig te zijn met nablussen. Door de brand zijn roetdeeltjes in de naaste omgeving terechtgekomen. De gemeente gaat die vrijdag opruimen en omwonenden die deeltjes op of om hun huis hebben worden door de lokale overheid geïnformeerd over hoe ze daarmee moeten omgaan.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer