BinnenlandCoalitie Goes
Externe voorzitter moet bestuurscrisis Goes vlot trekken

Een ervaren politieke buitenstaander moet de politieke crisis in Goes vlot trekken. Dat hebben alle fracties in de Goese gemeenteraad dinsdag besloten na het vertrek van de partij Nieuw Goes uit de coalitie.

Jan Dirk van Scheyen
Het centrum van Goes. Goese fractievoorzitters willen een vlot einde aan de bestuurscrisis in de gemeente. beeld RD
Het centrum van Goes. Goese fractievoorzitters willen een vlot einde aan de bestuurscrisis in de gemeente. beeld RD

De zeven fractievoorzitters in de raad maakten dinsdag „na een politiek bewogen week” bekend dat ze de komende periode „een gezamenlijk proces” opstarten om tot een nieuwe coalitie en collegesamenstelling te komen.

Ze willen dat dit proces wordt geleid door een „externe, ervaren en kundige voorzitter met goede kennis van politieke verhoudingen”. Naar zo iemand gaan ze nu naar eigen zeggen op zoek.

Voortvarend

De zeven fractievoorzitters zeggen „in het belang van Goes” in te zetten op „een constructief en voortvarend proces” onder leiding van de externe voorzitter.

Ze zeggen daarbij „het gedeelde belang van een stabiel bestuur” voorop te stellen. „Alle fracties willen spoedig terugkeren naar een solide basis voor de resterende jaren van deze bestuursperiode”, stellen ze.

Vorige week stapte de partij Nieuw Goes onverwachts uit de coalitie. PvdA/GroenLinks, SGP/ChristenUnie en de Partij voor Goes bleven over. Nieuw Goes-wethouder Martijn Vermeulen (29) diende zijn ontslag in.

Als reden voor het vertrek uit de coalitie gaf Nieuw Goes onder meer aan zich niet gehoord te voelen binnen het dagelijks bestuur van de Zeeuwse gemeente, dat anderhalf jaar geleden aantrad. Met het opstappen van de lokale partij is de coalitie zijn meerderheid in de raad nu kwijt.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer