Binnenland
Hermitage schikt met Belgisch tijdschrift over nieuwe naam

Museum Hermitage Amsterdam heeft een schikking getroffen met het Belgische kunsttijdschrift HART magazine vanwege de toekomstige naam van het Amsterdamse museum. Vanaf september zal het museum verder gaan onder de naam H’ART Museum. Tijdschrift HART maakte daar juridische bezwaar tegen omdat het voor verwarring zou zorgen.

ANP

Het museum en het tijdschrift hebben nu afgesproken dat het magazine vanaf september een nieuwe naam zal krijgen. Over verdere details van de regeling geven beide partijen aan „geen mededelingen” te zullen doen. De nieuwe naam van het magazine zal tijdens het Brusselse Gallery Weekend van 7 september bekend worden gemaakt.

„We hebben de afgelopen dagen met het museum goede afspraken kunnen maken die de zelfstandigheid van beide partijen garanderen”, aldus hoofdredacteur Kathleen Weyts. „Ik ben blij dat we het kort geding hebben kunnen voorkomen en dat we ons nu positief kunnen richten op het verschijnen van het eerste internationale nummer van ons tijdschrift.”

„Ik ben blij dat we na zorgvuldig overleg tot een overeenkomst zijn gekomen waarmee beide partijen zich kunnen richten op hun eigen toekomst”, zegt directeur van Hermitage Amsterdam Annabelle Birnie. „Wij wensen het magazine een succesvolle internationale lancering. Onze zomer staat in het teken van transitie waarin we gefaseerd overgaan van Hermitage naar H’ART Museum.”

Hermitage Amsterdam verbrak vorig jaar maart de banden met het gelijknamige staatsmuseum in het Russische Sint-Petersburg vanwege de inval van Rusland in Oekraïne. Daardoor moest het museum op zoek naar een nieuwe invulling. H’ART Museum gaat voor toekomstige tentoonstellingen samenwerken met internationale topmusea British Museum, Centre Pompidou en Smithsonian American Art Museum.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer