Binnenland
Nog zo’n 40 organisaties vragen om stop fossiele subsidies

Nog zo’n veertig bedrijven, organisaties en instellingen hebben een brandbrief ondertekend waarin het kabinet wordt opgeroepen om te stoppen met fossiele subsidies. Zij hebben zich aangesloten bij een coalitie van 97 financiële en kennisinstellingen, bedrijven, maatschappelijke en klimaatorganisaties. De nieuwe ondertekenaars zijn onder meer MVO Nederland, SDG Nederland en Kringloop Nederland. Eerder ondertekenden onder meer Triodos bank, vakbond FNV en GroeneKerken de brandbrief die afgelopen maandag in de NRC werd gepubliceerd.

ANP

„Eerder kwam die oproep vanuit klimaatorganisaties”, zegt een woordvoerder van Fossielvrij Nederland, een van de initiatiefnemers achter de brief. „Nu zie je dat veel meer organisaties uit verschillende hoeken zich aansluiten die bezig zijn met verduurzaming. Het laat zien dat er ontzettend veel steun is voor het afschaffen van de fossiele subsidie.”

Volgens de ondertekenaars praat het kabinet al twintig jaar over het afschaffen van subsidies, maar wordt het onderwerp telkens van „tafel geveegd”. „Het kabinet moet met een serieus afbouwplan komen. Wat je nu ziet, is dat alles op de langere baan wordt geschoven”, aldus de woordvoerder.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer