Binnenland
Krakers moeten vertrekken van waterschapsterrein in Utrecht

Een groep krakers moet binnen een week vertrekken van een afgesloten terrein in Utrecht van het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden. De rechter oordeelde dat het schap duidelijk heeft aangetoond het terrein aan de Sterrebaan in gebruik te hebben.

ANP

Het afgesloten terrein is op 21 april gekraakt. Op dit terrein staat onder meer een rioolgemaal. Dit pompt het afvalwater van Maarssen en Maarssenbroek door naar de rioolwaterzuivering in Leidsche Rijn. Verder stelt het waterschap dat het terrein beschikbaar moet zijn voor de opslag van materialen.

Na het begin van de actie heeft het waterschap met de krakers gesproken en ze gevraagd vrijwillig te vertrekken. De krakers gaven geen gehoor aan de oproep, waarna het waterschap een kort geding aanspande. Daarin stelde de rechter het schap in het gelijk.

„Dit betekent dat we kunnen blijven voldoen aan onze wettelijke taken en daarbij ook de veiligheid van onze medewerkers en het rioolgemaal kunnen garanderen. Ook kunnen we de grote en zware materialen weer opslaan op het terrein, zoals eerder het geval was”, schrijft het waterschap vrijdag.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer