Binnenland
John Kuipers en Gerrit Barendrecht winnen thrillerprijzen

Auteurs John Kuipers en Gerrit Barendrecht hebben respectievelijk de thrillerprijzen NBD Biblion Gouden Strop en de Hebban Thrillerprijs gewonnen. De uitreiking was donderdagmiddag in Bibliotheek Neude in Utrecht. Bij de uitreiking van deze prijzen wordt normaal gesproken ook de NBD Biblion Schaduwprijs uitgereikt, maar dat gebeurde dit jaar niet omdat er te weinig inzendingen waren.

ANP

Kuipers krijgt de Gouden Strop voor de beste oorspronkelijk Nederlandstalige spannende roman voor zijn boek Musserts Schaduw. De jury benoemt Kuipers tot winnaar voor „de combinatie van originaliteit, spanning, vertelstem en gelaagdheid” in het boek. Aan de Gouden Strop is 10.000 euro prijzengeld verbonden.

De lezersjury koos Barendrecht als winnaar van de Hebban Thrillerprijs voor zijn boek De Ripper connectie. Dit boek „ademt sfeer” volgens de jury en „geeft interessante inkijkjes in het misdadigersbrein”. Voor de Hebban Thrillerprijs kiest een jury van ruim honderd leden van de Hebban lezerscommunity vijf boeken uit een longlist van vijftien. Uit die vijf kiest een jury van bijvoorbeeld boekverkopers en recensenten het beste boek.

De niet uitgereikte Schaduwprijs is een aanmoedigingsprijs voor het beste thrillerdebuut.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer