Spiegelbolgebakjes gemaakt met eigen bakmix
Bij Joanne Dekker (31) uit Waddinxveen staat er elk weekend zelfgebakken taart op tafel.
„Ik vind het heerlijk om te bakken”, vertelt Dekker. Ze bakt zelfs zo graag dat ze twee jaar geleden met haar zusje een webshop startte genaamd Loesanne’s Taarthoek, de webshop voor de thuisbakker.
Dekker maakt graag spiegelbolgebakjes met sinaasappelbavarois. „Het is niet moeilijk om te maken en het ziet er mooi uit. Leuk als je een andere smaak gebruikt zoals framboos. Dan wordt het een kleurrijk geheel als je ze bij elkaar neerzet”, geeft de bakster als tip mee.
Recept Spiegelbolgebakje
Benodigdheden
• Taartbodem en koekjes mix
• 65 gram roomboter
• 2x potje Bavarois poeder
• 500 ml slagroom
• 100 ml lauw water
• 250 gram Amandelspijs
• 1 Ei
• 50 gram Chantilly creme
• 100 ml melk
• 6 Rondoringen
• Vorm halve bol
Werkwijze
• Maak 1 potje bavarois klaar volgens de beschrijving.
• Vul de halve bol vorm met de bavarois en laat deze een nacht in de vriezer opstijven.
• Verwarm de oven voor op 170 C.
• Maak het deeg klaar volgens de beschrijving taartbodem en koekjesmix. Neem 250 gram mix, 65 gram boter en een half ei voor 6 rondoringen.
• Laat het deeg een uur in de koelkast rusten.
• Vet de rondoringen in.
• Haal het deeg uit de koelkast en kneedt deze even kort door.
• Rol het deeg uit tot ca. 5 mm dikte, en vul de vorm.
• Vermeng 125 gram amandelspijs met de helft van een losgeklopt ei.
• Doe het amandelspijs in het midden op de bodem, laat aan de zijkant zo’n halve cm over.
• Bak de rondoringen op 170 C in zo’n 23 minuten gaar.
• Haal na het bakken direct de ring van de bodem en laat deze op een rooster afkoelen.
• Neem het volgende potje met bavarois en zeef hier de stukjes uit.
• Voeg 100 ml lauw water toe en roer dit goed door. Laat het daarna in de koelkast even kort indikken.
• Haal de halve bavarois bollen uit de vriezer, haal deze uit de vorm en leg deze op een rooster.
• Schenk met een vloeiende beweging het bavaroismengsel over de halve bollen.
• Plaats de bavaroisbollen op de rondobodem.
• Maak 50 gram chantilly poeder klaar met 100ml melk. Spuit hier een mooi toefje van.
• Decoreer nog met chocolade of vers fruit.
Eet smakelijk!