Nederlanders eten meer vlees
Nederlanders hebben het afgelopen jaar meer vlees gegeten. De gemiddelde consument at 86,1 kilo, 500 gram meer dan in 2003. Vooral kip en kalkoen waren weer in trek. Dat heeft het Productschap Vee, Vlees en Eieren (PVE) dinsdag bekendgemaakt.
De consumptie van kip en kalkoen daalde in 2003 dramatisch. Dat was het gevolg van de uitbraak van de vogelpes. Miljoenen kippen, kalkoenen en eenden werden preventief geslacht.
Opvallend is volgens het PVE de populariteit van kalfsvlees. De gemiddelde Nederlander consumeerde 1,5 kilo meer, een stijging van 15 procent ten opzichte van 2003. In totaal zijn bijna 3 miljard eieren geconsumeerd. Dat vertaalt zich in 181 eieren per hoofd van de bevolking.
Afgelopen jaar stond in het teken van de prijzenslag in de supermarkten. Om marktaandeel te winnen, verlaagden veel ketens de prijzen van vlees(producten). Vooral kip en rundergehakt gingen in de aanbieding. Varkensvlees werd minder vaak in de uitverkoop gedaan.