ANP Profiel: Ron Meyer

DEN HAAG (ANP). Ron Meyer is FNV-bestuurder en fractievoorzitter van de SP in Heerlen. Hij heeft zich gekandideerd voor het voorzitterschap van de SP, als opvolger van Jan Marijnissen.

Naam: Ron Meyer

Woonplaats: Heerlen

Geboren: 21-10-1981, Heerlen.

Functie: Meyer is vakbondsbestuurder en campagneleider bij de FNV. Is bovendien sinds 2006 voorzitter van de SP-fractie in de gemeenteraad in Heerlen.

Loopbaan: Meyer studeerde van eind jaren negentig tot 2004 fiscaal recht in Maastricht. Meldde zich bij de SP en bij de FNV waar hij landelijke bekendheid verwierf als de actieleider bij de stakingen van schoonmakers en in distributiecentra van Albert Heijn. Is sinds vorig jaar zomer ook een van de woordvoerders van Young & United, de nieuwe jongerenbeweging die onder meer pleit voor een verhoging van het minimumjeugdloon voor jongeren tot 23.

Bijzonderheden: Zei in NRC Handelsblad dat hij de afgelopen maanden met SP-leider Emile Roemer en met de huidige SP-voorzitter Jan Marijnissen veel heeft gesproken over de ‘staat van de partij’. Meyer wil als voorzitter de basis van de SP uitbouwen via een combinatie van „activisme, lef en bestuursverantwoordelijkheid”.

Meyer stond in 2010 op de kandidatenlijst van de SP bij de Tweede Kamerverkiezingen. Zijn 22e plek was niet genoeg om in de Kamer te komen. Meyer werd vorig jaar uitgeroepen tot beste gemeenteraadslid van Nederland. Is ook fan van Roda JC uit Kerkrade.