Binnenland
Enschede denkt na 100 jaar opnieuw aan tramlijn naar Hengelo

De gemeente Enschede denkt na over het aanleggen van een tramlijn naar Hengelo. Tussen de twee naburige steden in de regio Twente rijden bussen, maar Enschede heeft de ambitie om ook een tramverbinding te maken die onder meer langs de Universiteit Twente (UT) voert. Dat staat in het zogeheten toekomstbeeld op de omgeving, dat de gemeente heeft opgesteld.

ANP

„Het gaat hier niet om een concreet plan”, aldus een woordvoerder van de gemeente. „Het is wel onderdeel van een toekomstbeeld dat is opgesteld in het kader van de omgevingsvisie.” Daarin staat niet alleen dat Enschede en Hengelo de bestaande busverbinding willen verbeteren wat betreft comfort, snelheid en frequentie, maar ook dat het aanleggen van een tramlijn „wenselijk” is.

Het past volgens de gemeente in de ambities om het gebied rond het spoor tussen Hengelo en de Duitse grens verder te ontwikkelen. Bij de verwachte ‘stedelijke verdichting’, met meer woningen en bedrijvigheid, past volgens Enschede ook een andere vervoersvorm.

Zo’n honderd jaar geleden werd al eens gesproken over een tramlijn tussen Enschede en Hengelo, maar die kwam er toen niet.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer