Yord herfst logo
Home      Zoeken      

  Uitbundige aanbidding

  Gospelartiesten zingen en springen voor Jezus in Gelredome

  Twee populaire gospelartiesten, de Michael W. Smith en de Australische Darlene Zschech, gaven zaterdag 6 oktober een avondvullend praise‑ en worshipconcert in het Arn­hemse Gelredome. Het Reformatorisch Dagblad was er­bij, samen met vier reformatorische jongeren. Zaterdag in de bijlage Accent het eerste deel in een serie over jongeren en gospelmuziek. Volgende week vrijdag in het katern Mensen deel twee: een gesprek met de vier jongeren over hoe zij het concert hebben ervaren, en over gos­pelmuziek in het algemeen.

  Zaterdagavond, het Gelredome. De groene grasmat, het vaste vloerkleed van profvoetbalclub Vitesse, is naar buiten geschoven. Binnen, op de betonnen vloer, drommen jongeren en ouderen samen. De tribunes links en rechts zitten nagenoeg vol. Ondanks de toegangsprijs van 27,50 euro -„speciale jubileumprijs” omdat de EO, organisator van het concert, veertig jaar bestaat- is de Arnhemse voetbaltempel vanavond met 18.000 bezoekers goed gevuld.

  Op het paars verlichte podium Darlene Zschech. Blond haar. Zwart jasje, dito broek. Ketting met kruisje om de hals. Ze doet denken aan Máxima; kon een zus zijn. Om de Australische zangeres heen de begeleidingsband, goed voor een volume dat op sommige momenten de geluidsbarričre dicht nadert. Wie in de straling van de metershoge luidsprekerbatterij staat, voelt de bonkende beats in het hart. De entourage onderscheidt zich niet van een popconcert.

  De Australische zangeres Darlene Zschech.

  De Australische zangeres Darlene Zschech.

  „No Jesus, no life” is de Bijbelse boodschap van de overrompelende opening. „Salvation is here”, zingt de 42-jarige Darlene, aanbiddingsleidster van de Hillsongkerk, een pinkstergemeente in Sydney. „And I know, my God make a new way for me.” Het publiek antwoordt: „Salvation is here.” Darlene nodigt de massa uit te klappen voor Jezus. Het geluid zwelt aan en golft door het stadion. Het slotakkoord gaat over in de oproep: „One, two, three, lift them up, lift them up.” Duizenden handen gaan eerst omhoog, dan op elkaar. „Hallelujah”, schreeuwt Darlene, terwijl ze hemelwaarts kijkt. De toon voor vanavond is gezet.

  Jongeren geven uiting aan hun emoties.

  Jongeren geven uiting aan hun emoties.

  Ook het volgende nummer, „And the cry of my heart is to bring You praise”, verloopt heftig. Darlene danst, zingt, kijkt smekend, dan weer verheerlijkt. Blauwe lichtbundels zoeken hun weg door het schemerige stadion. Ze illustreren de woorden „All my delight is in You, Lord.” De Australische zangeres richt haar microfoon, een machtig wapen, op het publiek om het refrein via de geluidsboxen te versterken.

  Levensgroot
  De Bijbel gaat open. Darlene leest voor. Uit de Psalmen. „Worship includes everybody”, is haar boodschap. Het volgende lied sluit daarbij aan: „Jesus, I believe in You. Jesus, I belong to You.” Een cameraman snelt over het podium, steeds alert op de juiste beelden van de gospelartieste en haar muzikanten, die via videoschermen meer dan levensgroot te volgen zijn.

  Darlene sluit haar ogen en bidt om de Heilige Geest. „You are so welcome!” Vervolgens schreeuwt ze het uit bij de tekst: „At the cross, I bow my knee, where You shed Your blood for me.” Even later klinkt -net zo hard- het gebed: „Heal my heart and make it clean.” De vingers van de toetsenist geselen het keyboard.

  Op het videoscherm is in een flits de tweede artiest van vanavond, Michael W. Smith, te zien. Dansend op de achtergrond heeft hij zich bij het podiumgezelschap gevoegd voor een gezamenlijk nummer over de enige weg. Het publiek scandeert: „One way, Jesus. One way, Jesus. One way, Jesus.” Het duo-optreden eindigt met een ode aan Nederland. Darlene en Michael rollen de vaderlandse vlag uit. Een staande ovatie volgt. Darlene: „Today is a new day voor the church in Holland. And everybody says: Amen.” Het woord echoot na in het stadion.

  Darlene en Michael rollen de vaderlandse vlag uit.

  Darlene en Michael rollen de vaderlandse vlag uit.

  Tijdens de pauze vraagt Compassion aandacht voor kinderen, wereldwijd, in miserabele omstandigheden. Darlene ondersteunt de filmbeelden met een emotionele oproep om de daad, „sponsoring in the name of Jesus”, bij het woord te voegen. Het kost de aanwezigen 27,50 euro per maand. „It’s a great investment to save a child.” Jongeren in gele Compassion-T-shirts lopen tussen de rijen door om hun informatiepakketten te slijten aan potentiële sponsors. Slechts weinigen zijn geďnteresseerd.

  Zuiver en zacht
  Michael W. Smith, in spijkerbroek en trui, zet zijn optreden na de pauze rustig in. „Open the eyes of my heart, Lord” is een gebed. De Amerikaan, ’s werelds meest populaire gospelzanger, speelt op het Yamahakeyboard en laat zich begeleiden door een band met viool, gitaar en slagwerk. Het publiek kent veel van zijn nummers en zingt de teksten, vaak al na enkele woorden, vlot mee. Mensen op de tribune gaan staan.

  „So, here I am to worship. Here I am to bow down.” De regels gaan over in „O God, let us adore Him”, op de melodie van het internationaal bekende Adeste Fidelis: Komt allen tezamen. Zuiver en zacht waaieren de tonen door het stadion. Muzikaal een gouden moment. Als het slotakkoord wegsterft, knikt Michael goedkeurend naar zijn publiek. „Yeh, it was good.”

  De Amerikaanse gospelzanger vervolgt met „Help me find the way. Bring me back to You.” Tijdens het spelen duikt hij bijna onder het klavier van z’n keyboard. Tussen twee nummers in neemt hij een slok uit zijn sabbelfles om daarna verder te gaan met „Open arms, we need to be.” De tekst appelleert aan de net gevoerde actie van Compassion.

  Gospelartiest Michael W. Smith.

  Gospelartiest Michael W. Smith.

  „Healing rain is failing down” begint rustig, maar halverwege gaat de knop om. Michaels band voert het volume op. „I’m not afraid.” En: „Let it rain, let it rain. Open the floodgates of heaven.” De muzikale sluizen gaan nu echt open. Het lied, met veel herhaling in de tekst, voert naar een climax. Het dak van het Gelredome lijkt eraf te moeten. Steeds meer mensen op de tribunes gaan staan en deinen mee. Sommigen steken één hand omhoog, anderen twee. Verrassend genoeg eindigt het nummer pianissimo. De muziek gaat als een nachtkaars uit.

  Happy birthday
  EO-presentator Bert van Leeuwen neemt de regie over. Hij verwijst naar morgenavond. Zondagavond. Dan zal Vitesse de groene grasmat in het Gelredome weer betreden. „Maar dan denken wij aan dit fantastische concert hier vanavond.” Van Leeuwen eindigt met gebed. Michael speelt zachtjes mee op zijn keyboard. Voor hem is het morgen ook een bijzondere dag: hij wordt vijftig. „Happy birthday”, zingt het stadion. „Very Dutch”, reageert Michael met een big smile.

  Dan is Darlene er weer. Het slotoptreden begint hard: „Our God is an awesome God.” De Australische springt er nog een keer lustig op los: „Hallelujah for the Lord Almighty!” Het publiek krijgt van Michael de zegen: „We zegenen jullie in Jezus’ Naam. Ik zegen je met al Gods beloften.” „Amen”, reageert de massa.

  Het duo-optreden -volgens de EO het gospelconcert van het jaar- eindigt verstild: „Holy are You, Lord. Holy, worthy is the Lamb.” Darlene is inmiddels verdwenen. Michael doet zijn oordopjes uit; het stadion moet het lied overnemen. „Holy, holy”, zingt het publiek, minutenlang. Michael verdwijnt, maar komt nog één keer terug. „Bless you.” Hij wijst naar boven. Applaus volgt, maar de gospelzanger is nu echt weg.

  Tegen elven stroomt het Gelredome leeg. Geen geduw, geen getrek, geen gevloek, geen getier. Achttienduizend concertgangers zoeken rustig hun auto, bus of trein op. In hun hoofden galmt het na: „Holy, worthy is the Lamb.”

  Bij deze serie horen de volgende artikelen:
  Een derde refojeugd luistert naar gospel
  Interview met Michael W. Smith
  Reacties leerlingen
  Uitleg over gospelmuziek

  Lees ook de bijlage Accent van zaterdag of klik hier.

  Zie ook
  :
  Dossier Gospelmuziek

  Reacties (217)

  Irrum
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:13

  Ik vind dat er in onze gezindte heel negatief en oppervlakkig over gospelmuziek gedacht wordt. Kijk eens verder dan je neus lang is. Zoek eens uit waarom jij gospelmuziek echt niet vindt kunnen! Heb je er gegronde redenen voor? Of zeggen je ouders: Wij vinden gospel niet goed.. En jij stemt er automatisch mee in? Ik denk dat het goed is om eens een aantal gospel teksten te bekijken en eens te checken of het echt zo onbijbels is. Meestal komen gospel teksten letterlijk uit de Bijbel. Bekijk eens teksten van Phil Wickam, Casting Crowns, Chris Tomlin, Jeff Deyo, Jeremy Camp, Delirious etc. Er zit namelijk een enorme boodschap in! Vergeet niet dat God aanbeden WIL worden met zang en muziek!! Dat heb ik niet van mezelf maar uit het Woord van God (<< Bijv. Psalm 150) Ik snap best dat niet iedereen voor Michael W. Smith kiest, maar er is zoveel keus in gospel muziek. Je bent niet soft als je in je muziekkeuze laat blijken dat God alles voor jou is!!
  MaaikeV
  stagiair
  Quote bericht
  aantal posts:81

  @bloemenmeisje: Zo smal dat je er maar alleen over kan, zonder dingen uit de wereld die je mee wilt nemen.

  @qd: Denk hier maar eens over na. En durf dan nog te zeggen dat God niet iedereen lief heeft:

  HIJ STIERF…

  1. Voor allen:

  “Die Zichzelf gegeven heeft tot een losprijs voor allen” (1Tm 2:6).

  “de HEERE heeft onzer aller ongerechtigheid op Hem doen aanlopen” (Js 53:6).

  2. Voor ieder mens:

  “opdat Hij door de genade Gods voor allende dood smaken zou (Hb 2:9).

  3. Voor de wereld:

  “Want alzo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat een ieder die in Hem gelooft, niet verderve, maar het eeuwige leven hebbe” (Jh 3:16).

  4. Voor de zonden van de gehele wereld:

  “En Hij is een verzoening voor onze zonden; en niet alleen voor de onze, maar ook voor de zonden der gehele wereld” (1Jh 2:2).

  5. Voor de goddelozen:

  “Want Christus, toen wij nog krachteloos waren, is te Zijner tijd voor de goddelozen gestorven” (Rm 5:6).

  6. Voor valse leraren:

  “En er zijn ook valse profeten onder het volk geweest, gelijk ook onder u valse leraars zijn zullen, die verderfelijke ketterijen bedektelijk invoeren zullen, ook de Heere, Die hen gekocht heeft” (2Pt 2:1).

  7. Voor velen:

  “Gelijk de Zoon des mensen niet is gekomen om gediend te worden, maar om te dienen, en Zijn ziel te geven tot een losprijs voor velen” (Mt 20:28 ).

  8. Voor het gehele volk Israël:

  “En gij overlegt niet, dat het ons nut is, dat één mens sterve voor het volk, en het gehele volk niet verloren ga. En dit zeide hij niet uit zichzelf; maar, zijnde hogepriester van dat jaar, profeteerde hij, dat Jezus sterven zou voor het volk” (Jh 11:50-51)

  9. Voor de Kerk:

  “Gij mannen, hebt uw eigen vrouwen lief, gelijk ook Christus de gemeente liefgehad heeft, en Zichzelf voor haar heeft overgegeven” (Ef 5:25).

  10. Voor “mij”

  “Ik ben met Christus gekruisigd; en ik leef, doch niet meer ik, maar Christus leeft in mij; en hetgeen ik nu in het vlees leef, dat leef ik door het geloof van de Zoon van God, Die mij liefgehad heeft, en Zichzelf voor mij overgegeven heeft” (Gl 2:20).

   

  Verder mooi artikel. Heerlijk om zo met 18.000 anderen God te loven en te prijzen. Ik wordt altijd chagarijnig van mensen die zeggen dat het op die manier niet kan, maar we zijn het gewoon zo niet gewend. Als je er mee opgevoed bent, is dat heel anders.

  David sprong voor de ark.

  "Juicht voor de Heer, heel de aarde weest blij!!"

  J_P
  correspondent
  Quote bericht
  aantal posts:119

  Wat een verschillende reacties, en dat binnen de refokring, we moeten juist 1 zijn in dit soort dingen.

  Ik denk dat gospel niet goed is. Popmuziek met evangelische teksten, dat klopt volgens mij niet.

   Vriend van Govie
  dordtenaar
  stagiair
  Quote bericht
  aantal posts:83

  LovedbyGod
  stagiair schreef op zaterdag 27 oktober 2007 - 12:29

  qd
  bezorger schreef op zaterdag 27 oktober 2007 - 10:37

  LovedbyGod
  stagiair schreef op zaterdag 27 oktober 2007 - 07:36

  Yeaaa egt mooi als je dit leest! ik was er zelf niet bij omdat ik bij iemand anders logeerde maar jah anders was ik denk ik wel geweest ik heb het concert later ook nog op internet gezien. egt geweldig! Mooie nummers speelden ze!(dit maak ik uit het artikel op :P) ennnuh @orion ik heb egt wel verdriet van mijn zonden hoor, maar God heeft je toch vergeven? waarom zou je dan ook niet blij kunnen zijn? God loven is goed!lees psalm 150 er maar op na! denk je dat God ook altijd nog aan je zonden denkt?hij vergeeft ze en vergeet ze hoe kun je anders in de Hemel komen door Jezus! hij is voor iedereen aan het kruis gestorven!

  One way Jesus!

   

  hallo,

  ik ben het absoluut niet met je eens, God is niet voor iedereen gestorven maar het was genoeg voor iedereen! dat is een wezelijk verschil!
  groetjes

  Heej! met mij niet eens zijn mag  maar Jezus is aan het kruis gestorven voor alle zondaren hij is gestorven voor jou en mij en ook voor de mensen die Hem niet kennen doordat Jezus gestorven is kun je in de Hemel komen! ik begrijp je niet Jezus is volges jouw dus all1 gestorven voor 'uitverkorenen' alle mensen die nu nog geen christen zijn (een heel groot deel dus) en dan misschien nog tot geloof komen ,, daar is Jezus dus niet aan het kruis voor gestorven? dat snap ik niet God houdt van iedereen Johannes 3:16

  God Bless

  heej, je maakt volgens mij een hele grote fout. Als jij denkt dat Christus echt voor ALLE zondaren gestorven is, wil dat dus zeggen dat iedereen in de hemel komt!

  dus iemand doet in zijn  leven allemaal zonden tegen God, maakt Hem belachelijk enz., maar als hij sterft en voor Gods rechterstoel komt, zegt Jezus volgens jou: Ik ben voor hem gestorven, hij mag de hemel in!

  dit is echt een verkeerde gedachte. Jezus is gestorven voor iedereen die in Hem gelooft, en niet voor de mensen die niets met Hem te maken willen hebben!

  Hieruit blijkt hoe het geloof in Hem van levensbelang (eeuwigheidsbelang) is!

  Ik hoop dat je dit begrijpt/wil begrijpen. God bless you!

  afrikaatje
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:15

  Hallo allemaal, Waarom moet hier nu allemaal zo worden gediscusseerd terwijl het nog op niets uitloopt? Iedereen denkt er weer anders over en zo vind ik het goed om ook mijn mening hier eens neer te zetten. Men maakt de smalle weg tot God hier tot een heeele brede, smalle weg. als je me begrijpt.., Ik ben het ermee eens, wij als Christenen mogen ons geloof heus nog wel duidelijker laten blijken maar moet dat dan op zo'n manier? Die muziek, ja zul je zeggen dan mag niks en nu kom je ckr ook weer met die argumenten vd mp3 aanzetten! Niks ervan, ook dat vind ik niet kunnen. Men mag echt nog wel wat meer organiseren, ook voor de jeugd maar dat kan natuulijk ook weer anders. Nu trekt de wereld zo hard terwijl God toch de opdracht geeft om ons af te zonderen? En nog wat, Christus is gestorven voor de uitverkoren en niet voor iedereen zo wordt ons toch geleerd, of niet soms? Laten we hier dan mee ophouden en gewoon in HEM proberen, zelf lukt het nooit! te geloven. Sterkte hiermee........ en denk eens na voordat je reageert!

  liesj
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:36

  heej mensen!!

  yord is tog een refo site, dus waarom zijn je dr dan allemaal tegen...???

   

  Broccy
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:12

  Helemaal gelijk!
  MaartenL
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:1

  Hallo allemaal! Ik heb hier ook nog een mooie songtekst van een gospelgroep uit de VS. Daarin zie je dat het ook wel in de gospelmuziek over verlorenheid, zonde ed. gaat. Eigenlijk raar dat mensen denken dat dat thema niet in gospelmuziek zit. Dan zou het denk ik geen christelijke muziek meer zijn. Omdat je als christen moet weten waarvan je vergeven bent.

  Prodigal ( De groep heet Casting Crowns)

  Living on my own, thinking for myself/ Castles in the sand, temporary wealth/ Walls are falling down, storms are closing in/ Tears have filled my eyes, here I am again

  And I've held out as long as I can/ Now I'm letting go and holding out my hand

  Daddy, here I am again, will You take me back tonight/ I went and made the world my friend, and it left me high and dry/ I drag Your name back through the mud/ That You first found me in/ Not worthy to be called Your son/ Is this to be my end/ Daddy here I am/ Here I am again

  Curse this morning sun, drags me in to one more day/ Of reaping what I've sown, of living with my shame/ Welcome to my world, and the life that I have made/ Where one day you're a prince, the next day you're a slave

  elsjuhtje
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:5

  Vind vooral dat stuk ove Darlene een beetje negatief overkomen, maar ik ben er geweest en vond het ook écht wel een beetje erg gehuppel enzo (maar wie ben ik om dat af te keuren?) MWS was echt supercool! Sommigen zeggen dat deze mensen God alleen als liefde zien, maar ik denk dat ze God net zo goed dicht bij zich voelen soms. Sommigen vragen zich af of dit eerbiedig is, maar God is geen mens, wij weten alleen wat de Bijbel zegt, en dat is vaak niet ons gevoel:) Ik denk dat je God op deze manier kunt eren, maar als JIJ dat niet kunt moet je het ook niet doen!!! Ik word stiekem een beetje boos van iedereen die denkt dat je God zo niet kunt dienen...je bent God niet!!

   En gebrek aan zondekennis? MWS is drugsverslaafd geweest (ja echt) en heeft zich daar ontzettend schuldig over gevoeld, sorry, kweet niet meer waar ik dat ooit gelezen heb...ik denk dat zij wel verdriet over hun zonden kennen, maar er niet zo mee te koop lopen, want ook daar kun je mee te koop lopen en dat is OOK irritant!

  ohw ja: Op zo'n concert wordt er ABSOLUUT GEEN alcohol verkocht!! Je KRIJGT gewoon niet zulke toestanden als op een popconcert...

  krek
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:3

  Ik ben het niet met je eens. God is voor Zijn volk wel Liefde maar voor degenen die Hem niet kennen (niet persoonlijk dus) een verterend vuur. God vergeeft de zonden wel, maar niet als je er niet om vraagt. Dat is heel niet zo vanzelfsprekend. En ik denk niet dat God de zonden vergeet. Ze staan allemaal in Zijn boek geschreven.

  Gospel vind ik ook maar niks. Zo word God op een verkeerde manier 'aanbeden'. Dat kun je thuis, in de kerk, op school etc. maar niet op deze manier vind ik.

  giechelmeid12
  journalist
  Quote bericht
  aantal posts:1565

  Paardjuhs
  bezorger schreef op zaterdag 27 oktober 2007 - 10:45

  LovedbyGod
  stagiair schreef op zaterdag 27 oktober 2007 - 07:36

  Yeaaa egt mooi als je dit leest! ik was er zelf niet bij omdat ik bij iemand anders logeerde maar jah anders was ik denk ik wel geweest ik heb het concert later ook nog op internet gezien. egt geweldig! Mooie nummers speelden ze!(dit maak ik uit het artikel op :P) ennnuh @orion ik heb egt wel verdriet van mijn zonden hoor, maar God heeft je toch vergeven? waarom zou je dan ook niet blij kunnen zijn? God loven is goed!lees psalm 150 er maar op na! denk je dat God ook altijd nog aan je zonden denkt?hij vergeeft ze en vergeet ze hoe kun je anders in de Hemel komen door Jezus! hij is voor iedereen aan het kruis gestorven!

  One way Jesus!


  kben  ut egt niet met je eens. Waarom zou de HEERE Jezus voor iedereen zijn gestorven?? Ik ben het  met @Orion eens, Je kunt tog ook niet God loven op de 'pop' manier???

   


  @paardjuhs

  dat vindt ik nou ooook

  en Lovebygod.........vindt jij dan wel dat je God kan prijzen op zow`n popmanier??

   

   sgat ik hou van je voor altijd!!!
  thelma
  stagiair
  Quote bericht
  aantal posts:94

  Yentje
  correspondent schreef op zaterdag 27 oktober 2007 - 10:08

  hoe kun je zoiets nou zeggen!

  het is spotterij meer niet!

  noem je dit spotterij het is gaaf om zoo met zen allen god te loven ik vind het echt GEEN spotterij
  giechelmeid12
  journalist
  Quote bericht
  aantal posts:1565

  Gjr
  bezorger schreef op zaterdag 27 oktober 2007 - 11:03

  het is idd wel een beetje negatief geschreven.... neem bijvoorbeeld al alleen de zin: Ondanks de toegangsprijs van 27,50 euro -„speciale jubileumprijs”,  Yord, stel je voor, het RD houdt 1 of ander concert of weet ik veel, en is ook een speciale prijs, maar toch duur, zouden ze het dan ook zo grappig tussen aanhalingstekens zette;)?

  ja klopt, ook ik heb die speciale prijs daarvoor neergelegd! het was een te gekke avond, ik ben vaak op zulke avonden/dagen! maar wilwat duidelijk maken, ehm, of vragen over de teksten uit bijbel die duidelijk aangeven dat je mag dansen/juichen enz voor God, omdat Hij Go(e)d is!!

  Psalmen 47 2 Al gij volken, klapt in de hand; juicht Gode met een stem van vreugdegezang.
  Psalmen 78 65 Toen ontwaakte de Heere, als een slapende, als een held, die juicht van den wijn. 
  Psalmen 98 6 Met trompetten en bazuinengeklank; juicht voor het aangezicht des Konings, des HEEREN.
  Psalmen 100 1 Een lofzang. Gij ganse aarde! juicht den HEERE

  en dan natuurlijk psalm 150!

  ja cker wel word er over zonde gesproken in die liederen! maar isdat de kern van geloven? bovenaan deze pagina staat: Gospelartiesten zingen en springen voor Jezus in Gelredome., maar zal toch niet best wezen als er stond: ze huilde alleen maar, nej tuurlijk niet! er huilen vele mensen hoor tijdens concerten! maar voorop mag denk ik staan de blijdschap voor wat God voor ons deed!

  mensen aanbidden workshipleaders!  wie is er dan  fout? diegene die God aanbid en iedereen over Hem wil laten horen? of diegene die die aanbidder aanbid?

  iedereen gelooft op zijn eigen manier, laten we dat maar zo houden, dat wil ik niet veranderen! maar wel dat er verschillende reactiesin krant staan: Het is niet Goed! Dat laten we aan God over!

  ik weet cker dat er overal kinderen van God zijn, van het zwaartse tot de EO toe!!Amen:)

  pff sorry voor lange verhaal:$ 

  God be with You

  als ik t goed bgrijp ga jij daar wel s heen

  sorry, maar................vindt jij dat goed

   sgat ik hou van je voor altijd!!!
  thelma
  stagiair
  Quote bericht
  aantal posts:94

  Snoesje
  bezorger schreef op zaterdag 27 oktober 2007 - 11:17

  En wat is, wat betreft de sfeer en de muzikale omlijsting, eigenlijk het verschil met een popconcert?!?

  Volgens mij niet zo veel.

  echt wel bij pop singen ze echt niet zulke christelijke liederen en dit id wel echt christelijk
  HM
  correspondent
  Quote bericht
  aantal posts:228

  Snoesje
  bezorger schreef op zaterdag 27 oktober 2007 - 10:59

  @ LovedbyGod:

  De Heere Jezus is alleen voor de uitverkorenen aan het kruis gestorven, en niet voor iedereen, zoals jij zegt. Dat is niet bijbels!


  HIJ STIERF…

  1. Voor allen:

  “Die Zichzelf gegeven heeft tot een losprijs voor allen” (1Tm 2:6).

  “de HEERE heeft onzer aller ongerechtigheid op Hem doen aanlopen” (Js 53:6).

  2. Voor ieder mens:

  “opdat Hij door de genade Gods voor allende dood smaken zou (Hb 2:9).

  3. Voor de wereld:

  “Want alzo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat een ieder die in Hem gelooft, niet verderve, maar het eeuwige leven hebbe” (Jh 3:16).

  4. Voor de zonden van de gehele wereld:

  “En Hij is een verzoening voor onze zonden; en niet alleen voor de onze, maar ook voor de zonden der gehele wereld” (1Jh 2:2).

  5. Voor de goddelozen:

  “Want Christus, toen wij nog krachteloos waren, is te Zijner tijd voor de goddelozen gestorven” (Rm 5:6).

  6. Voor valse leraren:

  “En er zijn ook valse profeten onder het volk geweest, gelijk ook onder u valse leraars zijn zullen, die verderfelijke ketterijen bedektelijk invoeren zullen, ook de Heere, Die hen gekocht heeft” (2Pt 2:1).

  7. Voor velen:

  “Gelijk de Zoon des mensen niet is gekomen om gediend te worden, maar om te dienen, en Zijn ziel te geven tot een losprijs voor velen” (Mt 20:28 ).

  8. Voor het gehele volk Israël:

  “En gij overlegt niet, dat het ons nut is, dat één mens sterve voor het volk, en het gehele volk niet verloren ga. En dit zeide hij niet uit zichzelf; maar, zijnde hogepriester van dat jaar, profeteerde hij, dat Jezus sterven zou voor het volk” (Jh 11:50-51)

  9. Voor de Kerk:

  “Gij mannen, hebt uw eigen vrouwen lief, gelijk ook Christus de gemeente liefgehad heeft, en Zichzelf voor haar heeft overgegeven” (Ef 5:25).

  10. Voor “mij”

  “Ik ben met Christus gekruisigd; en ik leef, doch niet meer ik, maar Christus leeft in mij; en hetgeen ik nu in het vlees leef, dat leef ik door het geloof van de Zoon van God, Die mij liefgehad heeft, en Zichzelf voor mij overgegeven heeft” (Gl 2:20).
  [1]  «  2  3  4  5  6  7  8  »  [15]