SGP op zoek naar nieuwe partijvoorzitter

Maarten van Leeuwen. beeld Cees van der Wal

De mannenbroeders van het SGP-hoofdbestuur zetten vaart achter hun zoektocht naar een nieuwe partijvoorzitter. Na het gedwongen vertrek van Peter Zevenbergen zit oud-partijvoorzitter Maarten van Leeuwen weer tijdelijk op de bok. Maar hij wil daar weer zo snel mogelijk vanaf.

Zaterdag een week geleden besloot de algemene vergadering van de partij dat de leden de partijvoorzitter kiezen en niet langer het hoofdbestuur.

Afgelopen zaterdag stond in het Reformatorisch Dagblad reeds een advertentie waarin belangstellenden worden gevraagd om te solliciteren. Een assessment en integriteitsonderzoek maken deel uit van de procedure. In vergelijking met hoe dit voorheen ging een grote verandering!

Kandidaten hoeven niet bang te zijn voor gezichtsverlies, want de algemene vergadering krijgt een enkelvoudige voordracht voorgelegd.

Het streven is erop gericht om tijdens het verkiezingscongres van de partij op 16 januari volgend jaar de benoeming te bekrachtigen. Lukt dat niet, dat wordt het 22 mei 2021.