Menno de Bruyne wordt „Kamerhistoricus”

Menno de Bruyne laat de Oude Zaal zien. beeld RD, Henk Visscher

Een klein schokje ging er wel door de burelen van de SGP toen bekend werd dat voorlichter Menno de Bruyne er een nieuwe functie bij krijgt. Zo’n 33 jaar loopt de geboren Zeeuw al rond op het Binnenhof. Hij heeft daar zijn sporen verdiend door de SGP beter op de kaart te zetten bij de media. Verder leidde hij vele duizenden partijgenoten en andere burgers rond op het Binnenhof.

De Bruyne gaat een aantal dagen per week werken voor Kamervoorzitter Arib. Hoe zijn nieuwe functie precies gaat heten, weet hij nog niet. „Noem het maar een soort Kamerhistoricus”, zegt hij er zelf van. „Ik moet de historie van de Tweede Kamer beter voor het voetlicht gaan brengen.”

2e-KAMERZAAL-001-HENKMenno de Bruyne (SGP) laat zalen Binnenhof in foto’s zien

Wanneer hij start met zijn nieuwe uitdaging en voor hoeveel uur per week hij dit werk gaat doen, weet hij ook nog niet. „De gesprekken moeten nog plaatsvinden.”

Eén ding weet De Bruyne wel: „Ik heb trek in de nieuwe uitdaging. Na 33 jaar weet ik best wat van de historie. Mooi om daar wat nieuws mee te doen. De geschiedenis van het parlement onderzoeken, is een van mijn grote hobby’s. En wat is er nu mooier dan om van je hobby je werk te maken?”