Prinses Ariane op de fiets naar de brugklas

Koning Willem-Alexander maakte maandagochtend deze foto van prinses Ariane. De derde dochter van de koning gaat naar het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag. beeld ANP/RVD Z.M. koning Willem-Alexander

De eerste schooldag voor prinses Ariane op de middelbare school is aangebroken. Ze vertrok maandag op de fiets naar het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag. Koning Willem-Alexander legde haar eerste meters voor paleis Huis ten Bosch vast.

Ariane zwaait naar haar vader terwijl ze op haar omafiets met blauwe krat op weg naar school gaat. De koning maakte eerder ook soortgelijke video's van de eerste schooldagen van Amalia en Alexia, die respectievelijk met roze en groene fietskrat op weg gingen.

De jongste dochter van Willem-Alexander hoeft een stuk minder ver te fietsen dan haar zussen op de eerste schooldag. Ze moet ruim 5,5 kilometer afleggen terwijl Amalia en Alexia nog 11 kilometer moesten fietsen vanaf De Eikenhorst. Het koninklijk gezin verhuisde eerder dit jaar naar Paleis Huis ten Bosch.

De 12-jarige Ariane kon volgens haar ouders niet wachten totdat ze naar de brugklas mocht. „Ze is er helemaal klaar voor”, zeiden koningin Máxima en koning Willem-Alexander voor de vakantie tijdens de jaarlijkse ontmoeting met de pers.

FOTOSESSIE-2019-0025-HENKKoning voelt zich thuis in nieuwe huis

ANP-75462292Basisschool zwaait prinses Ariane uit