Verdachte opgepakt, Faber 11 dagen vermist

Ondanks de aanhouding van een 27-jarige verdachte ontbreekt nog steeds ieder spoor van de vermiste Anne Faber (25) uit Utrecht. In onderstaande tijdlijn de belangrijkste ontwikkelingen:

Vrijdag 29 september 2017. Ondanks slecht weer vertrekt Faber rond 17.00 die vrijdagmiddag op haar zwarte opoefiets voor een fietstocht. Vijf kwartier na haar vertrek stuurt ze een WhatsApp-bericht aan haar vriend dat ze in Hollandsche Rading is. Rond 18.50 uur ontvangt hij een selfie, verzonden vanaf de kruising Hilversumsestraatweg/Amsterdamsestraatweg in Baarn. Nadien is niets meer van haar vernomen.

Zaterdag 30 september. In de nachtelijke uren schakelt de familie de politie in. De familieleden melden dat geen redenen bestaan om aan te nemen dat zij uit beeld wilde verdwijnen. Ze komt die zaterdag niet opdagen bij een afspraak in Amsterdam. Er wordt een opsporingsbericht verspreid en een rechercheteam geformeerd.

Zondag 1 oktober. Op basis van telefoongegevens wordt onder meer met honden in een gebied in Zuid-Oost Soest gezocht. Ook rond Paleis Soestdijk wordt gespeurd.

Dinsdag 3 oktober. Vermoedelijk heeft de vrouw een ANWB-route gefietst, van Soest richting De Bilt, mogelijk op weg naar huis. Er wordt in Huis ter Heide, een dorp in de gemeente Zeist, een jas gevonden. Via Opsporing Verzocht komen meer dan driehonderd tips binnen.

Woensdag 4 oktober. Een groep van veertig ME’ers doorzoekt een bosgebied in Huis ter Heide.

Donderdag 5 oktober. De jas die dinsdag was gevonden in Huis ter Heide, blijkt van Faber. De jas lag in de berm in de buurt van de Amersfoortseweg. ’s Avonds wordt in een vijver in het Blookerpark in Huis ter Heide ook haar fiets teruggevonden.

Vrijdag 6 oktober. In het Blookerpark vindt de politie een rugzak die waarschijnlijk aan Faber toebehoort. De vijver wordt leeggepompt.

Zaterdag 7 oktober. Ook het Rode Kruis helpt mee om de 25-jarige Utrechtse te vinden. Daarnaast krijgt de politie steun van de ME, familie en vrienden van Faber.

Zondag 8 oktober. Ongeveer 150 mensen zoeken in het gebied ten westen van het Blookerpark nogmaals naar nieuwe sporen, maar de vrouw wordt niet aangetroffen.

Maandag 9 oktober. Defensie zoekt maandag bij vliegbasis Soesterberg mee. Het zoekgebied wordt uitgebreid, naar een gebied tussen Huis ter Heide en Den Dolder. In de loop van de middag wordt een 27-jarige man uit Den Dolder aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de vermissing. De man zit een lange straf uit voor gewelds- en zedendelicten, in een forensisch psychiatrische afdeling van een kliniek in Den Dolder. Die kliniek staat in de buurt van het Blookerpark.