School opgeschrikt door zelfmoord docent

Het Stedelijk Gymnasium in Den Bosch. beeld ANP

Het Stedelijk Gymnasium in Den Bosch vangt maandag leerlingen op nadat een docent op school zelfmoord heeft gepleegd. De leraar is van het gebouw gesprongen, aldus verschillende bronnen. Later in de middag werd er geen les meer gegeven en waren de meeste leerlingen naar huis.

De politie wil alleen kwijt dat er iemand van de school is gesprongen en dat er sprake is van zelfdoding. Rector Etha Schoemaker sprak op het schoolplein van een „treurige dag”. Meteen maandag was er een bijeenkomst voor leerlingen georganiseerd en zijn ouders gebeld om hun kinderen op te komen halen. Leerkrachten zijn ook bij elkaar gekomen. Op de school is hulp van Slachtofferhulp en maatschappelijk werk. Die steun blijft de komende dagen beschikbaar, aldus Schoemaker. Dinsdag is er weer een overleg met alle mentoren.

De rector wilde niets zeggen over de mogelijkheid dat leerlingen de docent hebben zien vallen. Het Stedelijk Gymnasium telt ruim achthonderd leerlingen.

De Bossche wethouder Eric Logister (Onderwijs) is diep geschokt en laat weten dat de zorg uitgaat naar de nabestaanden, de leerlingen en het personeel.

Staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs) wenst de leerlingen, collega’s en nabestaanden veel sterkte. „Wat een verschrikkelijke gebeurtenis in Den Bosch”, liet de bewindsman weten op Twitter.