Politie pakt bestuurder na achtervolging

Na een achtervolging door Amsterdam heeft de politie in de nacht van maandag op dinsdag een 28-jarige man aangehouden. De Amsterdammer reed met hoge snelheden tot 170 kilometer per uur door de hoofdstad. Hij bleek softdrugs en 17.000 euro aan contant geld bij zich te hebben.

Agenten zagen de man rond 01.15 uur met hoge snelheid in Amsterdam-West rijden. Toen hij vervolgens tegen het verkeer inreed, probeerde de politie hem te stoppen. De bestuurder gaf hieraan geen gehoor en haalde een politieauto in via de trambaan. Daarop begon een achtervolging, die na twintig minuten werd gestaakt door agenten in de binnenstad. Toen de bestuurder even later zijn auto parkeerde op de Nieuwezijds Voorburgwal werd dit opgemerkt door de politie, die hem daarop wilden aanhouden.

De Amsterdammer nam echter de benen, maar kon al gauw worden gepakt. Hij verzette zich hierbij hevig en raakte lichtgewond. In het ziekenhuis liep hij volgens de politie opzettelijk tegen een pilaar aan.

De man reed met een ongeldig rijbewijs. De politie houdt hem verantwoordelijk voor het in gevaar brengen van het verkeer en verdenkt hem van diverse verkeersovertredingen en witwassen.