Koning viert verjaardag volgend jaar in Maastricht

Het koninklijk gezin. beeld ANP

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima gaan volgend jaar naar Maastricht om Koningsdag te vieren. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst maandag laten weten. Het programma van het verjaardagsfeest voor Willem-Alexander is nog niet bekend.

Het koningspaar ging dit jaar naar Amersfoort. Eerder was Koningsdag in Groningen, Tilburg, Zwolle, Dordrecht en in De Rijp en Amstelveen.

„Dit is een absolute eer”, laat Maastricht weten in een reactie. „De stad heeft alles in huis om de koninklijke familie een geweldige dag te bieden. Samen met alle Maastrichtenaren gaan wij er een feestelijke Koningsdag van maken”, aldus burgemeester Annemarie Penn-te Strake. „Het wordt uiteraard een feestje voor de koning, maar ook voor de stad.”

„We zijn een van de oudste steden van Nederland, maar ook met een van de jongste en meest internationale bevolking”, licht Penn toe. Die twee „zielen” worden de basis onder het programma van die dag. „Een verhaal van innovatie en traditie, dat door alle Maastrichtenaren wordt verteld, dwars door alle lagen van de bevolking, en ongeacht de vele achtergronden van de bewoners.”