Subthema 'Danken'

Kun je de Heere God danken, ook als het leven tegenzit? Als christen wel.

Kerst

Eindejaarsvideo: Uitzien naar de morgen

We weten nooit van tevoren wat een jaar ons brengt, maar wat we het afgelopen jaar meegemaakt hebben had werkelijk niemand kunnen bedenken. Van het hamsteren van toiletpapier tot een nieuw normaal van 1,5 meter afstand; van mondkapjes in publieke ruimtes tot Kerst zonder familie; van online onderwijs volgen tot een oud en nieuw zonder vuurwerk.

Lees meer
dankbaarheid

Deze jongeren zijn dankbaar in coronatijd

Woensdag danken we God voor alles wat Hij geeft, ook in coronatijd. Zes jongeren vertellen waar ze Hem dankbaar voor zijn.

Lees meer
rouw

Doreens vader overleed: achteraf kon ik pas danken

Doreen van Kooten (16) uit Dreischor heeft een moeilijke periode achter de rug. Als ze terugblikt, ziet ze hoe de Heere haar heeft gedragen. Dan kan ze alleen maar dankbaar zijn.

Lees meer
Gods leiding

Na twee ongelukken op de boerderij dankt Geert nog altijd

Geert van de Velde (16) uit Dreischor vindt het niet altijd makkelijk om te danken. Zeker niet als het tegenzit. En het leven van Geert gaat niet over rozen.

Lees meer
gezondheid

Gerdine (24): Dit 'juk' heb ik niet gekozen, maar het is goed

Gerdine de Goffau (24) uit Barneveld weet wat het is om de uitdaging aan te gaan. De Barneveldse heeft een actief leven. Maar dat is haar niet komen waaien. 'Ik ben geboren met een open rug. Daardoor heb ik veel operaties en tegenslagen gehad in de achterliggende jaren."

Lees meer
Bijbel

Aidin studeert in de Bijbel met andere christenen van het asielzoekerscentrum

Als je Aidin ontmoet, ontdek je al snel dat de Nederlandse taal geen probleem is. Hij heeft, zonder officiële school, zichzelf de taal al een heel stuk eigen gemaakt. De weg in de Bijbel weet hij goed te vinden. Handig bladerend door zijn Bijbel zoekt hij een tekst op die voor hem dierbaar is. Dan is tegelijkertijd te zien dat hele stukken in zijn Bijbel gemarkeerd zijn. Oranje als hij er een vraag over heeft, geel als het een mooi vers is en groen als het vers extra mooi is. Hij doet regelmatig Bijbelstudie met andere Iraanse christenen van het AZC.

Lees meer
schepping

Natuurfotograaf Arné (23): Soms leg ik de camera even weg om te genieten van Zijn schepping

"Kijk om je heen. Dan komen de mooie foto's vanzelf." Dat is het advies van fotograaf Arné Roest (23) uit Leerbroek. De liefde voor fotografie werd hem met de paplepel ingegoten.

Lees meer
dankbaarheid

Puntuit presenteert: de Dankdagkalender

Volgende week woensdag vieren we dankdag. Maar, wat heb je daaraan? En waar moet je dan voor danken?

Lees meer
dankbaarheid

Puntuit maakt dikke dankdagkalender (maar niet helemaal alleen)

Ontwikkelingsorganisatie Woord en Daad maakte samen met Puntuit (jawel, dat zijn wij) én de jongerenorganisaties JBGG, HHJO, HJW, en LCJ een dankdagkalender.

Lees meer
duurzaamheid

"Ik kies nog niet bewust voor fairtrade producten"

In de dankdagkalender vond je de uitdaging om een eerlijke cake te bakken met fairtrade bananen. Vandaag vertelt Robbert van der Lede uit Waddinxveen hoe hij denkt hij over fairtrade.

Lees meer