Subthema 'Geldbesteding'

Over jouw omgang met geld.

hulp

Geloof handen en voeten geven door reis naar Albanië

Twaalf jongeren van het Ichthus College in Veenendaal zijn vrijdag in het vliegtuig naar Albanië gestapt. Niet om vakantie te vieren, maar om het christelijk geloof handen en voeten te geven.

Lees meer
geld

Koen (21) wil alle Nederlanders maandelijks 1000 euro geven

Koen Bruning (21) vindt het een goed idee is om elke Nederlander vanaf z’n achttiende tot zijn pensioen maandelijks 1000 euro te geven. ”Samen Rijk”, heet zijn het boek dat hij er over schreef.

Lees meer
werken

Postbode Danny loopt stapje harder op Black Friday

Hij is dankbaar als in zijn wijk de kaarten en brievenbuspakketten op tijd zijn bezorgd op het juiste adres. Zeker rond kortingsfestijn Black Friday en richting de Kerst loopt postbode en zelfbenoemd maatschappelijk werker Danny Broere de benen uit zijn lijf. 

Lees meer
levensstijl

'Sparen zit er niet in'

Schulden? Nee! Wel geldproblemen. Moeite met sparen en een drang om geld uit te geven. Zo schetst Martijn Vroegindeweij (15) uit Vlaardingen zijn bestedingspatroon van de afgelopen jaren.

Lees meer
levensstijl

Oppotten of opmaken? Doe de geldtype-test (met video)

Ploeteren in de kas of vakken vullen kost je heel je zaterdag, maar is goed voor een mooi bedrag elke maand. Geld voor benzine en hippe sneakers. En misschien kun je je zakgeld alvast krijgen voor nieuw beltegoed... Herkenbaar? Dan ben je vast een Trendsetter.

Lees meer
jong

Lief financieel dagboek

Heb je geen flauw benul waar je geld blijft? Begin dan een financieel dagboek. Elise, Femke en Ard-Jan, havo 5-leerlingen van het Wartburg College locatie Revius in Rotterdam, hielden een week lang hun inkomsten en uitgaven bij.

Lees meer
geld

Sparen maar!

Wil je sparen, maar lukt dat steeds niet? Hier een rijtje tips om de eerste stap richting miljonairschap te zetten.

Lees meer
kerk

Wie gelooft, spaart meer

Protestanten en katholieken sparen meer dan de rest van de bevolking.

Lees meer