Subthema 'Uiterlijk en innerlijk'

Hoe ga ik om met mijn uiterlijk?

menens

Schijngodsdienst is van alle tijden

Verontrustend. In het Woord van God is nauwelijks sprake van een goede karaktertrek van een ware christen of er wordt ook een vervalsing van beschreven. 

Lees meer
menens

Is het geloof echt?

Als we belijden godsdienstig te zijn, moeten we er wel zeker van zijn dat die godsdienst ook echt en waarachtig is. Dat onze godsdienst werkelijkheid is.  

 

Lees meer
seksualiteit

Mag je als christelijk meisje een bikini dragen?

Wat zegt de Bijbel over zwemkleding? Mag je als christelijk meisje bijvoorbeeld een bikini dragen?

Lees meer
levensstijl

Mag een christen(man) sieraden dragen?

Hoe komt het dat er op het dragen van sieraden voor (jonge)mannen nog steeds een taboe rust? Denk aan een ketting met hanger met daarop de naam van vriendin of echtgenote, of aan een armband of oorbel. Is dat on-Bijbels? En mogen dames zich wel volhangen met sieraden? Het is natuurlijk geen hoofdzaak, maar toch zou ik hier graag iets over horen.

Lees meer
levensstijl

Wel of niet voor oorbellen kiezen?

Mag je als meisje nu wel of geen oorbellen (gaan) dragen? Hoe moet je daarmee omgaan?

Lees meer
seksualiteit

Waarom zeuren mensen over korte rokken?

Waarom zeuren zo veel oudere mensen altijd over korte rokken? Als die mannen er niet tegen kunnen, dan kijken ze toch niet?

Lees meer
bekering

Waarom kleden Gods kinderen zich donker?

Waarom lopen zo veel kinderen van God die ik ken in het donkerblauw en zwart, zowel op zondag (het staat wel netjes op zich) maar ook doordeweeks? God heeft toch ook niet alles zwart of donkerblauw geschapen? Als kind van God ben je toch niet altijd somber? Een dominee bij ons zei zondag nog dat dit helemaal niet zo is, maar dat veel jongeren dat denken. Voor mij is er weinig aantrekkelijks te zien aan een kind van God. Alleen als ik ze vanuit hun hart hoor praten, dan wel.

Lees meer
levensstijl

Plastische chirurgie

Ik heb een vriendin met erge brandwonden op haar armen. Ze schaamt zich hier heel erg voor. Met plastische chirurgie kunnen deze brandwonden minder zichtbaar worden of zelfs helemaal bedekt worden. Ze staat nu voor de keuze om het wel of niet te doen. Aan de ene kant zou ze het erg graag willen doen, maar aan de andere kant vindt ze dat God haar lichaam zo gemaakt en gegeven heeft en weet ze niet of ze daar dan wel iets aan mag veranderen. Zou ze plastische chirurgie mogen laten toepassen op haar lichaam?

Lees meer
Bijbel

Regels in de Bijbel

In de Bijbel staat dat de vrouw zich moet onderscheiden van de man (qua kleding), terwijl ergens anders staat dat je geen kleding van tweeërlei stof aan mag. Waarom mag het één dan wel en de ander niet? Heeft de kerk dat verzonnen of is het gewoon Bijbels?

Lees meer