Subthema 'Entertainment'

Hoe verhoud ik me als christen tot entertainment?

menens

Geestelijke voorrechten en gevaren 

We leven in een tijd van bijzondere geestelijke voorrechten. Sinds de wereld een aanvang nam, was er nooit zo’n gelegenheid voor de mens om behouden te worden dan nu.

Lees meer
levensstijl

Wat moet ik denken van The Passion?

Donderdag heeft in Amsterdam The Passion plaats. Dat is echt heel anders dan we het in de kerk gewend zijn, met toneel en popmuziek. Toch vraag ik me weleens af of het niet beter is dan niets. Er zullen zo in elk geval mensen in aanraking komen met het Evangelie.

Lees meer
Muziek

Wegblijven van popmuziek

Mijn ouders en ambtsdragers willen dat ik wegblijf van gelegenheden waar popmuziek klinkt. Dat vind ik vreemd. Ik begrijp dat ze tegen deze muziek zijn, maar zo kan ik toch nergens meer komen? Overal klinkt popmuziek, maar dat wil niet zeggen dat ik er ook naar luister.

Lees meer
levensstijl

Tour de France

Ik heb een nicht die geen probleem heeft met de Tour de France. Ze gaat ook naar de kerk en zegt dat ze met de Heere wil leven. Hoe moet ik hiermee omgaan?

Lees meer
zonde

Schuilnaam op internet, mag dat wel?

Ik vind het niet fijn om mijn echte gegevens op internet te zetten. Daarom gebruik ik een naam die niet echt bestaat. Ook mijn leeftijd heb ik veranderd, want mensen hoeven niet te weten wie ik ben. Maar mag ik me wel anders voordoen op internet in het licht van de Bijbel?

Lees meer
levensstijl

Mobiele telefoon: het teken van het beest?

Op school hadden we het met elkaar over internet, mobieltjes en het teken van het beest uit Openbaring 13. We kunnen niet meer zonder mobieltje en toen kwamen we erop dat dit wel eens het teken van het beest zou kunnen zijn. Moet je dat inderdaad zo uitleggen?

Lees meer
levensstijl

WK en Tour de France

Wat zit er voor verschil tussen genieten (zonder verdwazing) van het WK voetbal of de Tour de France en een verjaardagsfeest?

Lees meer
levensstijl

Als christen meegaan met internet en dvd’s

Hoe is het mogelijk dat christenen zo meegaan met internet en dvd? Films die eerst op tv te zien zijn (en je niet mocht kijken) zijn nu iedereen op dvd te bekijken. Mogen wij als christenen wel internet hebben?

Lees meer
levensstijl

Games met geweld

Wat voor kwaad zit er in een computerspel waarin je poppetjes zonder ziel moet doodschieten?

Lees meer
Muziek

Muziek op topniveau

Is het mogelijk om op topniveau muziek te maken en God alle dank toe kennen?

Lees meer