Jouw vraag roept herkenning op. Als je dan aan het einde van de dag je Bijbel opent, slaap je al bijna. Dan is Bijbellezen moeilijk. Nog meer omdat Bijbellezen echt inspanning vraagt.

Gehoorzaamheid
Stel dat we alleen Bijbel zouden lezen als we zin hebben. Zouden we vaak lezen? ‘Zin hebben’ is een verkeerd uitgangspunt. Bijbellezen heeft alles te maken met gehoorzaamheid. Daarmee bedoel ik dat de Heere Zelf oproept om Zijn woord te bestuderen. Naar ‘zin’ wordt niet gevraagd.

De grote tegenstander van de Heere weet dat het Woord krachtig is. Hij wil dat Woord dus laten zwijgen in jouw leven. Bijbellezen is van levensbelang. De Heere wil Zich juist in het Woord laten vinden. Dus zin of geen zin: laat het Woord aan het woord komen in jouw leven.

Prioriteit
Wat te doen, vraag je. Denk aan het volgende:
- Zet Bijbellezen bovenaan je lijstje. Dus niet: ‘O ja, dat moet ook nog.’
- Plan er tijd voor in. Tijdig, zodat je niet (te) moe bent.
- Schakel alle stoorzenders uit.
- Zorg eerst voor een moment van rust. Om je gedachten te ordenen en betere aandacht bij het lezen te hebben.
- Open dan biddend Gods Woord.

’s Avonds, maar juist ook ’s morgens. Soms beginnen jongeren (en ouderen) dan moeilijk te kijken. Maar bedenk het volgende eens:
- De Bijbel gaat ons erin voor (zie bijv. Psalm 5:4);
- Je hoofd is nog niet vol van alle gebeurtenissen van die dag;
- Wat er ook gebeurt die dag, die tijd neemt niemand je meer af.

Heilige Geest
Bid bovenal om de leiding van de Heilige Geest. Ook (en juist) met een hart dat geen zin heeft. Dat kan helaas ook als we de Heere mogen kennen. De Heilige Geest doet het Woord steeds opnieuw écht op waarde schatten.