Subthema '&bdquo'

menens

Strijden voor het ene nodige

Het woord ”strijden” doet mij aan ernstige dingen denken. Voor duizenden gedoopte mensen houdt het een veroordeling in.

Lees meer
Daniëlle vlogt

Puntuitvlogster Daniëlle vrijwillig aan de slag

Kerkbodes bezorgen, de auto wassen en het tuinhuisje van oma schoonmaken. Vrijdag en zaterdag is de jaarlijkse landelijke vrijwilligersactie NLdoet.

Lees meer
Daniëlle vlogt

Daniëlle duikt erin: vrijetijdsbesteding in beeld

Hoe besteden wij onze tijd? Wat zegt de Bijbel erover? Hebben christenen eigenlijk vrije tijd? De Puntuitvlogster gaat in de tweede themavlog opnieuw op onderzoek uit.

Lees meer
Daniëlle vlogt

Puntuitvlogster Daniëlle neemt tijd voor dankbaarheid

Het is een chaotische week voor Daniëlle. Op haar stage verloopt alles anders dan gedacht en storm Eunice blaast de pannen van het dak.
 

Lees meer
werk

Benthes kaarten te koop in het hele land

Gefeliciteerd, sterkte: voor elke gelegenheid heeft Benthe van Rumpt een kaart. Ruim tweeënhalf jaar geleden startte ze haar eigen bedrijf en inmiddels heeft ze haar collectie flink uitgebreid.

Lees meer
Daniëlle vlogt

Daniëlles droom komt uit; ze mag kleuters voorlezen

Ze moet er nog een paar jaar voor naar school, maar op een dag hoopt Daniëlle kleuterjuf te zijn. „Kleuters vind ik geweldig. Ze staan nog zo heerlijk onbezorgd in het leven.”

 

Lees meer
Onze Vader

Papa: De man op wie je kunt rekenen

Op Vaderdag mag papa in zijn luie stoel blijven zitten en wordt hij getrakteerd op cadeautjes, vertellen drie jongeren. Gewoon, omdat ze op hun vader kunnen rekenen.

Lees meer
Daniëlle vlogt

Eng monster op vakantie | Daniëlle vlogt #11

„Kijk uit, je wordt geëet”, waarschuwt haar zusje Daniëlle als ze te dichtbij een enge spin met lange poten komt. Ook de vlogster zelf is „een beetje bang” voor het dier. Gelukkig wil Daniëlles moeder het monster vangen.

Lees meer
column

Als je leven op z’n kop staat

Het vertrouwde, gezellige, volgebouwde Nederland hebben ze de rug toegekeerd. Maria en Matthias Wilbrink verwisselden vijf jaar geleden het Gelderse dorpje Lieren voor een leven tussen Oostenrijkse bergen en meren. Voor Puntuit schrijven ze vanaf nu wekelijks een wisselcolumn over de gebeurtenis die hun leven sindsdien op een ander spoor zette.

Lees meer
jong

Puntuit-nodiging

Nieuwe mensen leren kennen, informatie opdoen, maar vooral ontspanning. Dat is het doel van woensdagavond 27 januari. Vanaf 20.00 uur start Puntuit een interactieve onlineavond. Doe ideeën op hoe je in coronatijd in contact kunt blijven met de vrienden om je heen. 

Lees meer