Puntuit trapt examenserie 2022 af op Guido de Brès Rotterdam

16 mei 2022

Traditiegetrouw is RD-jongerenredactie Punuit erbij op de reformatorische middelbare scholen als de eindexamens worden gemaakt.

lees meer

Aanhangen en omhelzen

16 mei 2022

Ken jij de uitdrukking: ”Twee zielen, één gedachte?” Het is een bekende uitdrukking dat jou vertelt dat twee verschillende mensen, op hetzelfde moment precies hetzelfde kunnen denken of zeggen. Paulus gebruikt een Joodse uitdrukking om óók iets duidelijk te maken. 

lees meer

De toekomst staat vast

29 april 2022

Heideschapen, herkenbaar aan hun lange staart, weten wel raad met voortwoekerende planten. „De dikste stengels van brandnetel, distel en het giftige berenklauw vreten ze tot de grond toe af”, vertelt de Kootwijkerbroekse schapenboer Gert Bor de zes scholieren van het Van Lodenstein College in Amersfoort tijdens een rondleiding over zijn bedrijf.

lees meer

Geloof handen en voeten geven door reis naar Albanië

29 april 2022

Twaalf jongeren van het Ichthus College in Veenendaal zijn vrijdag in het vliegtuig naar Albanië gestapt. Niet om vakantie te vieren, maar om het christelijk geloof handen en voeten te geven.

lees meer

De kracht van de opstanding

22 april 2022

Ze waren nog maar net geboren en werden al verstoten door hun moeder. Het overkwam zo’n tachtig lammetjes van boer Bor uit Kootwijkerbroek. De christelijke schapenboer ontfermt zich over de verschoppelingen, vertelt hij de zes scholieren die op zijn boerderij praten over het wonder van Pasen. Gert Bor voert de dieren, die anders zouden sterven. Eerst met melk, later met vast voedsel.

lees meer

Hoe de dood kan troosten

14 april 2022

Het is lente, de vogels fluiten weer. Honderden nieuwe lammetjes blaten in de stal. Met glinsterende ogen toont schapenboer Gert Bor zijn dieren aan zes leerlingen van het Van Lodenstein College. In Kootwijkerbroek wemelt het van nieuw leven, soms van nog maar een paar dagen oud. 

lees meer

Is het geloof echt?

14 april 2022

Als we belijden godsdienstig te zijn, moeten we er wel zeker van zijn dat die godsdienst ook echt en waarachtig is. Dat onze godsdienst werkelijkheid is.  

 

lees meer

Puntuitvlogster Daniëlle aan de slag met voorjaarsschoonmaak

22 maart 2022

Een getrokken kies, duizenden kraaltjes en een doorgezakte plank in de kledingkast. Daniëlle komt het allemaal tegen tijdens haar voorjaarsschoonmaak.

lees meer

Gomarus biedt warm welkom aan Oekraïense vluchteling

21 maart 2022

Op de Gomarus Scholengemeenschap in Gorinchem zijn vorige week acht Oekraïense jongeren gestart. Deze week volgen er nog zeven. „Ik wil hun het gevoel geven dat ze welkom zijn.”

lees meer

Een onverwachte verrassing voor Daniëlle

16 maart 2022

Verrast worden door de bewoners van ”de Zesling”, een woonlocatie van Siloah gehandicaptenzorg, gebeurt niet iedere dag. Daniëlle loopt een dagdeel mee met begeleidster Annet.

lees meer

Strijden voor het ene nodige

8 maart 2022

Het woord ”strijden” doet mij aan ernstige dingen denken. Voor duizenden gedoopte mensen houdt het een veroordeling in.

lees meer

Puntuitvlogster Daniëlle vrijwillig aan de slag

7 maart 2022

Kerkbodes bezorgen, de auto wassen en het tuinhuisje van oma schoonmaken. Vrijdag en zaterdag is de jaarlijkse landelijke vrijwilligersactie NLdoet.

lees meer