Hhg Lunteren krijgt drieklaviers Van den Heuvelorgel

Impressie van het orgel voor de hersteld hervormde gemeente van Lunteren. beeld Van den Heuvel Orgelbouw
3

De hersteld hervormde gemeente van Lunteren krijgt in haar nieuwe kerkgebouw een drieklaviers orgel van Van den Heuvel.

Dat meldt Peter van den Heuvel van J. L. van den Heuvel Orgelbouw uit Dordrecht. De plannen voor het nieuwe instrument zijn deze week afgerond en de gemeenteleden zijn geïnformeerd over de aanbesteding.

Van den Heuvel bouwt een orgel met drie klavieren (rugpositief, hoofdwerk, zwelwerk) en pedaal. Het instrument gaat 45 stemmen tellen. De orgelkas wordt uitgevoerd in superieur Europees eikenhout. „De klank wordt draagkrachtig, solistisch en zangrijk: het zal een echt ‘Hollands’ orgel worden dat optimaal geschikt is voor de begeleiding van de samenzang maar dat daarnaast ook als solo-instrument zijn diensten kan bewijzen”, aldus het persbericht. „Het majestueuze ontwerp rondt de klassieke inrichting van het nieuwe kerkgebouw straks op een meesterlijke wijze af.”

Het nieuwe kerkgebouw van de hersteld hervormde gemeente van Lunteren, dat traditioneel is vormgegeven naar een ontwerp van architect Marco Born en 1200 zitplaatsen telt, zal naar verwachting in december 2017 in gebruik genomen worden. De oplevering van het nieuwe orgel staat gepland voor 2019.

4Hersteld hervormd Barneveld koopt orgel Bethelkerk Lunteren