Recensie: Jeduthun & Vox Jubilans

Een cd produceren is niet bepaald goedkoop. Daarom is het, alleen al vanuit kostentechnisch oogpunt, een goede zet wanneer koren daarbij samenwerken, zoals het christelijk mannenkoor Jeduthun en de hervormde gemengde zangvereniging Vox Jubilans op ”Looft Zijn grote Naam” doen.

De koren zingen hun liederen beurtelings, waarbij het mannenkoor opent en afsluit. Al luisterend vroeg ik me af of het niet passend zou zijn geweest om, bijvoorbeeld bij het openings- en slotnummer, de beide koren samen te voegen, om zo te komen tot een echt gezamenlijke productie, waarbij toch ook de identiteit van beide verenigingen overeind blijft.

Beide koren hebben gekozen voor traditioneel, weinig vernieuwend repertoire, dat gedegen wordt uitgevoerd onder leiding van de dirigenten Arie Kortleven en André van Vliet. De goed ondersteunende orgelbegeleiding is in handen van de vaste begeleiders, Marco den Toom en Marcel van de Ketterij. Pianist Johan Bredewout en Arjan en Edith Post op trompet en bugel completeren het klankplaatje.

Bij Jeduthun vielen mij vooral het expressief gezongen ”Beati Mortui” van Mendelssohn en ”Looft den Heer gestadig” van Van Vliet, waarin soms flink wordt uitgepakt, op. Bij Vox Jubilans werd ik in positieve zin geraakt door ”Our praise awaits Him” van Tom Fettke en Psalm 100 in een bewerking naar Klaas Jan Mulder.

De cd werd bij mij afgeleverd met een sticker met daarop: „Inclusief gratis bonustrack.” Maar wat die bonustrack precies is, kan ik nergens teugvinden. Zo veel maakt dat ook niet uit. Wie graag een gedegen cd met christelijke koormuziek beluistert, kan zich aan deze productie laven.

Looft Zijn grote Naam – Jeduthun & Vox Jubilans; Excellent Recordings (ER 123916); € 14,95; bestellen: www.bestelmuziek.nu

De hemelen juichen (H. Hoeve), Jeduthun, orgel en trompet

O divine Redeemer (Ch. Gounod / A. van Vliet), Vox Jubilans, orgel en trompet

Klem vast aan de Rots u (P.C. Eilander), Vox Jubilans, orgel en trompet

Als de Heiland zal verschijnen (A. Kortleven), Jeduthun, orgel, piano en trompet