Festival Oude Muziek trekt 70.000 bezoekers

De 37e editie van het Festival Oude Muziek heeft de afgelopen dagen 70.000 bezoekers getrokken.

Het grootste oudemuziekfestival ter wereld, dat van 24 augustus tot en met 2 september in Utrecht werd gehouden, had als thema ”Het Bourgondische Leven”. Er waren 239 concerten, lezingen, masterclasses en livestreams in TivoliVredenburg en de Utrechtse binnenstadskerken. Daarmee is het recordniveau van 2017 geëvenaard, aldus de organisatie.

Festivaldirecteur Xavier Vandamme: „Dit was misschien wel het meest inhoudelijke Festival Oude Muziek ooit. Door de muziek van de Bourgondische hertogen te laten klinken, hebben we een soundtrack gemaakt bij de schilderkunst van de Vlaamse primitieven. Muzikaal bekeken is de vijftiende eeuw de vergeten eeuw. Dat hebben we willen rechtzetten.”

Het festival was voor de derde keer gastheer van het Internationaal Van Wassenaer Concours, dat werd gewonnen door The Beggar’s Ensemble uit Frankrijk. Tijdens de 71 gratis toegankelijke fringeconcerten in de Utrechtse binnenstad was aanstormend talent te horen.

De volgende editie van het Festival Oude Muziek in Utrecht staat gepland voor 23 augustus tot en met 1 september 2019. Het thema is ”Napoli”.