Festival Oude Muziek presenteert online programmering

beeld Foppe Schut

Het Festival Oude Muziek Utrecht presenteert in de periode van 28 augustus tot en met 2 september 21 gratis livestreams, die uitgezonden zullen worden via de verschillende sociale mediakanalen van het festival.

Dat meldde de organisatie deze week. In de livestreams zijn Nederlandse musici te horen die „intieme kamermuziekprogramma’s” presenteren. Deze livestreams komen bovenop de catalogus van 51 concertopnames van eerdere festivals. Daarmee zijn 72 concerten gratis online beschikbaar.

Festivaldirecteur Xavier Vandamme: „We zijn blij dat we deze zomer weer concerten mogen organiseren, maar door de coronacrisis kan daar maar een beperkt publiek bij aanwezig zijn. Met deze livestreams kan iedereen toch het Festival Oude Muziek meemaken: niet in de concertzaal, maar thuis op de bank.”

Details van het volledige festivalprogramma, online en op locatie, worden 6 augustus bekendgemaakt via de website van het festival. Kaartverkoop voor de kamermuziekconcerten start op 7 augustus voor ”vrienden”, op 14 augustus start de algemene kaartverkoop.

Meer informatie: oudemuziek.nl