Dick Sanderman stopt als directeur muziekschool Rijssen

Dick Sanderman. beeld Muziekschool Rijssen

Directeur Dick Sanderman legt zijn leidinggevende taken bij de Muziekschool Rijssen en omstreken neer. Hij blijft als docent verbonden aan de school.

Dat meldt de muziekschool maandagmorgen.

Sanderman (62) is sinds 1975 werkzaam bij de Muziekschool Rijssen, vanaf 1981 als directeur. De reden dat hij deze functie nu neerlegt, is dat hij het na bijna veertig jaar tijd vindt om de directietaken over te dragen, aldus de musicus.

2015-10-02-REG9-dicksanderman-4-FC-V_webVeertig jaar bij muziekschool in een stad van aanpakkers

Er wordt echter geen nieuwe directeur benoemd. Omdat de muziekschool de afgelopen jaren forse bezuinigingen te verwerken heeft gekregen, laat de financiële positie van de school het niet toe een nieuwe directeur te benoemen, aldus het persbericht.

Het bestuur heeft daarom besloten diverse organisatorische taken voortaan bij de docenten neer te leggen. Dwarsfluitdocente Marion Rohaan, die al 38 jaar aan de muziekschool is verbonden, krijgt daarbij een coördinerende taak. Sanderman verzorgt deze zomer nog de administratieve voorbereiding van het nieuwe cursusjaar; vanaf september doet hij een stapje terug.

De musicus blijft aan de school verbonden als docent voor de orgellessen en de theorieklassen. „Het lesgeven vind ik nog érg leuk. Dat wil ik graag nog een paar jaar blijven doen”, aldus Sanderman.