Dertigste editie Zeister Muziekdagen

De kerk van de Evangelische Broedergemeente in Zeist, locatie van de Zeister Muziekdagen. beeld RD, Anton Dommerholt

Van 17 tot en met 31 augustus vinden de Zeister Muziekdagen plaats. Dit jaar viert het kamermuziekfestival haar dertigste editie.

„Voor de programmering dit jaar ben ik teruggegaan naar de basis en traditie van het festival: het strijkkwartet”, aldus artistiek leider Alexander Pavlovsky. „Daarom nodigde ik dit jaar zes gerenommeerde kwartetten uit die zullen optreden tijdens het festival, samen met gastmusici.”

Onder het artistiek leiderschap van Pavlovsky ontwikkelde de Zeister Muziekdagen zich de afgelopen jaren tot een festival met een internationaal karakter. Zo zullen vanaf 17 augustus het Novus String Quartet uit Zuid-Korea, het uit Parijs afkomstige Quatuor Modigliani en het Israëlische Jerusalem Quartet optreden. De volledige programmering is te downloaden op de website van de Zeister Muziekdagen.

De Stichting Zeister Muziekdagen wil de belangstelling voor kamermuziek stimuleren en organiseert daartoe elk jaar een twee weken durend kamermuziekfestival.

Het festival bestaat uit concerten, masterclasses en het onderdeel ”Muziek & zo”. Tijdens de masterclasses krijgen studenten les van musici die de concerten geven. In de tweede week van het festival gaan de studenten op tournee, waardoor zij podiumervaring opdoen. Zo wordt een nieuwe generatie kamermusici ondersteund in haar muzikale ontwikkeling. ”Muziek & zo” vormt de randprogrammering met lezingen en avonden waarop verbanden worden gelegd tussen klassieke muziek en andere kunstvormen.

zeistermuziekdagen.nl