Zes jonge organisten in de Bovenkerk

Vorig jaar vond in Kampen een vergelijkbaar concert met zes jonge organisten plaats. Toen speelden (v.l.n.r.) Luuk Schuurman, Christian Mussche, Herman Coster, Hermen van Arnhem, Jarne Veijer en Annemijn van der Horst. In de plaats van Jarne Veijer speelt nu Rhodé de Boer. beeld Erik Eenkhoorn

Zes jonge organisten verzorgen op zaterdag 12 september gezamenlijk een orgelconcert in de Bovenkerk in Kampen.

Het gaat om Hermen van Arnhem (16), Rhodé de Boer (17), Herman Coster (23), Annemijn van de Horst (18), Christian Mussche (23) en Luuk Schuurman (17). Vijf van de zes deden vorig jaar mee aan een vergelijkbaar concert. Voor Rhodé de Boer is het dit jaar de eerste keer.

De zes spelen op het Hinszorgel een „toegankelijk orgelconcert, waarmee zij laten horen hoeveel het orgel ook de jongere generatie nog steeds te zeggen heeft”, aldus de aankondiging. Een paar van de jongeren hebben ervaring als kerkorganist, anderen spelen uitsluitend in huiselijke kring. „Op deze avond doen die verschillen er echter niet toe”, aldus het bericht. „Ze beleven alle zes veel plezier aan het orgelspelen en dat willen ze graag delen met het publiek. Als amateurs willen ze graag ambassadeurs van het orgel zijn en bijdragen aan een positief imago van het orgel.”

Op het programma staat koraalmuziek van onder anderen Harm Hoeve, Rutger van Mazijk, Marco den Toom, Willem Hendrik Zwart en John Propitius horen, maar ook werken van Sigfrid Karg-Elert, Iwan Kryjanowski, Jac. Bonset, Mons Leidvin Takle en Rogier van Otterloo.

Het concert op 12 september begint om 20.00 uur. De toegang bedraagt 7,50 euro voor volwassenen en 2 euro voor kinderen tot en met 12 jaar. Er kunnen maximaal 200 bezoekers in de kerk. Vooraf moet er worden gereserveerd.

Meer informatie: www.orgelseriekampen.nl