Marco den Toom speelt in Kampen

Marco den Toom. beeld Marco den Toom

Marco den Toom verzorgt het slot van de zomerserie met orgelconcerten op woensdagavond in de Bovenkerk in Kampen. Het concert op woensdag 29 augustus begint om 21.30 uur.

De organist van de Nieuwe Kerk in Katwijk aan Zee speelt in Kampen onder andere Suite 1 in f-minor van William Ralph Driffill. Hij begint met ”The holy City” in een bewerking van Herman van Vliet. Daarna volgen Concerto V (opus 4) van Händel, Swinging Bach van Lloyd Norlin en Elegy van Malcolm Archer. Na Driffill klinkt de Inleiding en toccata over een thema van M. Haydn van Arild Sandvold. De organist besluit de avond met de improvisatie ”Met het oog op morgen”.

Marco den Toom (1978) studeerde orgel aan het Utrechts Conservatorium en bij Herman van Vliet, Charles de Wolff, Klaas Jan Mulder en Jacques van Oortmerssen. Vanaf 1 januari 2017 is hij co-titularis en muzikaal ambassadeur van het grote Van den Heuvel-orgel in de Nieuwe Kerk te Katwijk aan Zee. Daarnaast is hij dirigent van gemengd koor Jubilate Deo uit Woudenberg.

Het concert begint om 21.30 uur. Kaarten kosten 10 euro. Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis naar binnen.