Jubileumconcert Christelijk Jong Mannenkoor Jubilate

beeld CJM Jubilate

Het Christelijk Jong Mannenkoor Jubilate viert dit jaar zijn tien jarig jubileum. Ter gelegenheid daarvan heeft het koor in juni een cd opgenomen in de Martinikerk in Bolsward. Deze wordt op zaterdag 15 september gepresenteerd in de Bethelkerk in Zwijndrecht.

De opbrengst van de cd is bestemd voor stichting Ontmoeting, een organisatie die zich inzet voor dak- en thuislozen. Tijdens het concert zal er ook een collecte worden gehouden voor deze stichting. Instrumentalisten: Arie van der Vlist (orgel); Julita Steehouwer (piano); Cor Coppoolse (cello) en Jolanda den Houter (hobo). Het concert begint om 19.30 uur en de toegangsprijs is 2,50 euro.

Naast het concert in Zwijndrecht zal Jubilate in november ook in de regio Ede en in het voorjaar in de regio Zeeland een concert organiseren om de cd te presenteren.

Ruim tien jaar geleden ontstond bij drie vrienden het idee om een klein mannenkoor op te starten. Na een korte periode van voorbereidingen startte het in januari 2008 de eerste repetities in de Stadhouder Willem III school te Hendrik-Ido-Ambacht. Een jaar later, januari 2009, presenteerde het koor zich in de Havenkerk te Alblasserdam. Inmiddels heeft het koor een stabiele groep van 20 zangers. „We zijn gegroeid tot een volwassen koor met een goede en unieke sound”, zegt dirigent Lennert Knops, die vanaf de oprichting voor het koor staat.

In de afgelopen jaren werden er drie cd’s opgenomen en werkte Jubilate mee aan twee andere cd’s. De nieuw cd heet ”Hoor ons bidden”, naar een van de liederen die het koor zingt. Evenals op de andere cd’s begeleidt Arie van der Vlist het koor op het orgel. Johan Bredewoudt speelt piano. Daarnaast werkte er een strijkersensemble, een hobo en een trompet mee aan de cd-opname.

Meer informatie: www.cjmk-jubilate.nl