Adriaan Hoek wint eerste internationale Boston Bachorgelconcours

Adriaan Hoek achter het orgel van de lutherse kerk in Den Haag. beeld Pieter Baak, Den Haag

Adriaan Hoek heeft afgelopen weekend de eerste Boston Bach International Organ Competition gewonnen.

Dat meldt de organisatie van het concours in Boston (Massachusetts, VS) op haar site. Ben Bloor (Engeland) won de tweede prijs, Nicole Simental (VS) werd derde. Aan de wedstrijd deden zestien deelnemers van over de hele wereld mee.

De jury van het concours, dat van 2 tot en met 9 september in Boston werd gehouden, bestond uit Arvid Gast (Lübeck), Christian Lane (Boston), Hatsumi Miura (Yokohama), Christa Rakich (West Hartford), Martin Schmeding (Leipzig), Christiaan Teeuwsen (Ontario), en Carole Terry (Washington).

De eerste prijs is een bedrag van 17.500 dollar en de mogelijkheid om een reeks concerten in Amerika en Duitsland te geven.

2015-12-19-pkMUZ4-adriaanhoek1-5-FC-V_webAdriaan Hoek: Orgel studeren tot de laatste millimeter

Adriaan Hoek (28) won eerder dit jaar ook al twee prestigieuze prijzen: in april de ECHO Grand Prix in Italië en in februari het Orgelwettbewerb in het Duitse Wiesbaden.

De organist uit Krimpen aan den IJssel won de achterliggende jaren al diverse grote prijzen, waaronder in 2015 het internationale Schnitgerconcours in Alkmaar, het internationale Buxtehude Orgelwettbewerb in Lübeck en het internationale orgelconcours in Breda.

Meer informatie: www.adriaanhoek.nl