John Exalto directeur Comenius Museum

Dr. John Exalto. beeld RD, Anton Dommerholt

Het bestuur van het Comenius Museum heeft Dr. John Exalto benoemd tot nieuwe directeur. Sinds december 2018 maakte Exalto deel uit van het bestuur.

Exalto was onder meer inhoudelijk betrokken bij de ontwikkeling van de nieuwe permanente expositie ”Mundus Comenii” en de komende wisseltentoonstelling ”Reformpedagogiek op de schouders van Comenius”. Samen met internationale partners bereid hij een internationaal congres over Comenius en de pansofie voor.

Exalto: „Leiding geven aan het Comenius Museum zie ik als een prachtige uitdaging, zowel op inhoudelijk als op organisatorisch gebied. Er is een enthousiast team aan het werk, en er wachten veel nieuwe plannen op realisering. Ik lever graag mijn bijdrage om Comenius als erflater van de Europese cultuur blijvend onder de aandacht te brengen.”

Dr. John Exalto (1977) is tevens werkzaam als universitair docent historische pedagogiek aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij is gepromoveerd historicus en expert in de geschiedenis van religie en educatie.

Exalto volgt drs. Hans van der Linde op, die in april dit jaar overleed.