Bridgestone bekroond

3

Grote waardering is er voor de Bridgestone Turanza T005-zomerband, zowel in de beoordeling van de ANWB als in de zomerbandentest van de Duitse evenknie ADAC. Uit de laatste test komt de band in de maat 185/65R15 als overwinnaar uit de bus. De Turanza scoort goed op de punten slijtage en brandstofverbruik. Het Japanse Bridgestone heeft de band ontwikkeld voor gebruik op zowel droog als nat wegdek. Een fikse zomerse bui vormt dus geen probleem.

>>bridgestone.nl

Hoogte verzekeringspremies

Pas als automobilisten 25 jaar zijn, zijn ze wat de verzekeraar betreft volwassen. Althans, tot die leeftijd betalen ze fors hogere premies, die kunnen oplopen tot twee keer de prijs die mensen ouder dan 25 jaar betalen. De site Goedkoopste Autoverzekering.net heeft de premies van tien populaire auto’s bij tal van verzekeraars opgevraagd en vergeleken op leeftijdscategorie. Premies voor mensen van 70 jaar en ouder blijken amper hoger, terwijl ook deze groep meer risico betekent.

>>goedkoopsteautoverzekering.net

Opel gaat gewicht te lijf

Opel gaat bij de ontwikkeling van de nieuwe generatie Corsa het gewicht van het voertuig te lijf. Ten opzichte van de huidige Corsa zal de nieuweling 10 procent gewicht kwijtraken. Zo verliest de auto 40 kilo van de carrosserie en 10 kilo bij de stoelen, terwijl de motoren 15 kilo lichter zijn. Ten slotte past Opel een aluminium motorkap toe (2,4 kg winst). De lichtste versie van de nieuwe vijfdeurs (lancering eind 2019) weegt minder dan 1000 kilo.

>>opel.nl