New City Catechism Keller vertaald in het Nederlands

De New City Catechism van ds. Tim Keller uit New York. Beeld RD, Anton Dommerholt Anton Dommerholt

Het digitaal platform geloofstoerusting.nl heeft deze maand een Nederlandse versie van de New City Catechism van ds. Timothy Keller uit New York gelanceerd. Ook is er een kinderversie opgesteld.

Dat meldde Arjan van Gent uit Sliedrecht, mede namens Maarten Baan en Marcel Vroegop. Zij zijn de initiatiefnemers van het vertaalproject New City Catechismus. „Met zo’n twintig vrijwilligers is er hard gewerkt om dit werk te realiseren”, aldus Van Gent.

De catechismus behandelt 52 vragen en antwoorden over het christelijk geloof. Inspiratiebronnen zijn de Heidelbergse Catechismus, de Westminster Catechismi en de Geneefse Catechismus van Calvijn. „Doordat de wereld om ons heen verandert, is het belangrijk dat er nieuwe catechismi worden opgesteld. Zo kunnen we leren hoe we volgens het onveranderlijke Evangelie moeten omgaan met de cultuur, verleidingen en uitdagingen.”

De catechismus is digitaal beschikbaar. Er wordt onderzocht of een uitgave in boekvorm mogelijk is.

Geloofstoerusting.nl wil „een digitaal informatieplatform zijn voor jongeren en ouderen waarop uitgebreid en zorgvuldig antwoord wordt gegeven op veelgestelde vragen”, schrijven Baan en Vroegop op de website.


Lees ook:

Tim Keller: Iedere tijd heeft zijn eigen catechismus nodig